Zichtbare effecten bij Cibap

Cibap

Werken in het onderwijs is prachtig werk. Zeker voor de docenten en het ondersteunend personeel van Cibap, een creatieve vakschool in Zwolle, waar veel medewerkers naast onderwijs ook met hun passie bezig zijn. Het werk vraagt echter ook veel energie, zowel fysiek als mentaal. Uitputting komt de creativiteit niet ten goede, dus dit moet voorkomen worden.

Om medewerkers op dit gebied te ondersteunen is gekozen voor een uitgebreid Preventief Medisch Onderzoek (PMO). ''Bewegen Werkt had hiervoor de diensten te bieden die wij zochten.'' aldus Maureen Blom, adviseur P&O bij Cibap.

Onze aanpak

Onderdeel van dit PMO waren een vragenlijst met de Monitor Duurzame Inzetbaarheid (MoDI) en een Health Check.

Met de MoDI werd gevraagd naar werkvermogen, werkomstandigheden, emotionele werkbelasting, werkbeleving en de ervaringen met mantelzorg. Deze vragenlijst was zowel een meting als een interventie. De werkgroep verkreeg op meerdere vlakken inzicht in de duurzame inzetbaarheid van Cibap en de deelnemer kon met het individuele rapport direct aan de slag.

Aanvullend was er de Health Check waarbij de fysieke metingen direct met een adviseur besproken werden.

Het resultaat

De resultaten van het PMO werden middels een mooie infographic gepresenteerd op de vitaliteitsmiddag van Cibap en dit werd direct gekoppeld aan een behoeftepeiling.

Op de vitaliteitsdag ging adviseur Jobjan Blonk in gesprek met individuele medewerkers over hun ervaringen met het PMO. Dit leverde veel positieve gesprekken op. Eén enthousiaste deelnemer deelde dat ze sinds de Health Check het roer omgegooid heeft, 10 kg is afgevallen en veel lekkerder in haar vel zit. Voor andere medewerkers was het een eye opener dat er wél een douche aanwezig op school, zodat het woon-werkverkeer nu vaker op de fiets kan. Het delen van deze resultaten, ervaringen en ideeën was ook weer een stimulans voor anderen. Alleen het gesprek over vitaliteit werkt al!

Bij de volgende vitaliteitsdag krijgt Bewegen Werkt een grotere rol in de vorm van gastspreker Stefan Groothuis en drie toepasselijke workshops.

''Wij hebben de samenwerking met Bewegen Werkt als prettig ervaren. Ze denken graag met je mee. Tijdens de PMO en bij de vitaliteitsdagen kregen wij positieve ervaringen van medewerkers te horen. Bewegen Werkt weet welke ontwikkelingen er in de samenleving spelen. Tijdens de coronaperiode gaf Bewegen Werkt diverse webinars op het gebied van vitaliteit en gezondheid waar Cibap medewerkers gebruik van hebben gemaakt.''

- Maureen Blom, adviseur P&O bij Cibap.

Wil je meer informatie?

We vertellen je graag meer over onze aanpak en oplossingen. Neem contact met ons op via info@bewegenwerkt.nl of 085 073 33 00.