Wij zetten ons in voor duurzame mensen én een duurzame planeet

Bewegen Werkt Duurzaam

Bewegen Werkt heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dat komt naar voren in onze missie: Wij willen de vitaliteit, het werkvermogen en de employability van mensen bevorderen en daarmee Nederland gezonder maken.

Een gezonde leefomgeving levert hier een grote bijdrage aan. Daarom zetten we ons in voor duurzame mensen én een duurzame planeet. Hieronder lees je hoe wij dit doen!

Duurzaam werk voor iedereen

Een fijne baan vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn een groot aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bewegen Werkt besteedt hier dagelijks aandacht aan door mensen met een uitkering te laten participeren aan de samenleving.

Fit aan het werk

Dit doen we onder andere door het beweegprogramma Bewegen Werkt. Dit is een uniek beweegprogramma waarbij het doel is om mensen WerkFit te maken. Hiermee wordt de kans vergroot op het vinden van werk.

Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat deze aanpak leidt tot driemaal zoveel uren betaald werk. Dit heeft op veel verschillende gebieden impact.

Zo zorgt het bijvoorbeeld voor minder uitkeringen, betere thuissituaties, meer sociale verbinding en ook op gezondheidsgebied heeft het veel voordelen. Zowel fysiek als mentaal gaat de gezondheid van deelnemers vooruit. Daarnaast geven deelnemers aan dat het resulteert in afname van medicijngebruik, wat weer een positieve impact heeft op het milieu.

Social return

Gemeenten/opdrachtgevers waar we voor werken hechten waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met een aantal opdrachtgevers hebben we de afspraak dat we 2,5 tot 5% van de omzet herinvesteren in de minima in de betreffende gemeente.

Voor de social return verplichting vergroten wij de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij bieden leerwerkplekken aan voor deze doelgroep en begeleiden de mensen in hun ontwikkeling. Het gaat hier om zowel tijdelijke als duurzame inzet van werkzoekenden en mensen met een beperkte inzetbaarheid. Deze aanpak hanteren we zowel bij gemeenten met social return verplichting, maar ook waar deze verplichting niet is bieden we waar mogelijk leerwerkplekken. Jaarlijks begeleiden we zo circa 15 mensen.

Header afbeelding positieve gezondheid3

Duurzaam & gezond Nederland

Een gezonde leefstijl draagt bij aan het voorkomen van ziektes en het langer inzetbaar blijven. Dagelijks stimuleren wij mensen om een gezonde leefstijl door te voeren. Dit doen wij onder andere met de training stoppen met roken van Allen Carr's Easyway en onze aanpak op het gebied van vitaliteit.

Stoppen met roken

Iedereen weet dat roken geen positief effect heeft op onze gezondheid. Op de korte termijn is het onder andere slecht voor je conditie, en op de lange termijn zorgt het ook voor een grotere kans op het ontstaan van ziektes. Toch is stoppen voor vele een uitdaging. Met de eendaagse training van Allen Carr's Easyway, helpen we mensen om op een prettige manier te stoppen en zo hun gezondheid te verbeteren. Hiermee helpen wij jaarlijks honderden mensen naar een gezondere leefstijl.

Preventieve aanpak op het gebied van vitaliteit

Medewerkers gezond en vitaal houden is waar wij een bijdrage aan leveren met onze diensten voor werkgevers. Samen met de werkgever kijken we hoe we kunnen zorgen voor een verbetering van inzetbaarheid en vitaliteit door bijvoorbeeld een gezonde leefstijl te promoten. Hiermee blijven werknemers fitter en gaan ze duurzaam aan het werk.

Header afbeelding positieve gezondheid

Leven in een gezonde leefomgeving

Om Nederland gezond te houden is het belangrijk dat we onze aandacht niet alleen focussen op de persoon maar ook op onze leefomgeving. Wij kijken graag hoe we een bijdrage kunnen leveren aan een gezonde planeet. Hierin zetten we kleine stapjes en blijven we onszelf verbeteren. Een mooi voorbeeld hiervan is het digitaliseren van bepaalde zaken.

Online

Iedere beweegcoach doet zijn best om 1 op de 6 trainingen online plaats te laten vinden. Dit betekent dat onze medewerkers zich niet hoeven te verplaatsen maar, ook dat onze klanten de auto laten staan. Dit zorgt ervoor dat we 16% minder reizen wat er weer voor zorgt dat er minder co2 uitstoot is.

Minder c02 = een beter milieu

Daarnaast streven we er ook naar om onze overleggen zoveel mogelijk online plaats te laten vinden. We zorgen er dan wel voor dat we tussendoor even een energizer doen. Want bewegen werkt!

Papier niet hier

Doordat we een flinke digitaliseringsslag hebben gemaakt, is ons papierverbruik met 70% gereduceerd. Dit komt omdat we verschillende vragenlijsten, readers en werkbladen online aanbieden. Naast dat we hiermee een aantal bomen besparen, is er door minder papier verbruik ook minder inkt nodig en minder transport om het papier bij ons te krijgen. Zo gebruikten we ongeveer 150.000 vellen papier per jaar.

150.000 vellen papier – 70% = 105.000 vellen = een besparing van 500 KG aan papier in een jaar!

Bomen besparen

Wist je dat... een roker gemiddeld ongeveer 13 bomen per jaar verspilt aan het roken van tabak?!

Je ziet dus dat stoppen met roken niet alleen wat oplevert voor de gezondheid van mensen, maar het heeft ook invloed op het milieu. Naast alle bomen, is roken namelijk ook nog eens schadelijk voor de leefomgeving. 75% van de peuken komt in het milieu terecht. Als je dan bedenkt dat één peuk, 8 liter grondwater verontreinigt dan zou de gemiddelde roker dus ruim 24.000 liter per jaar vervuilen.

Door 1.000 mensen te laten stoppen met roken leveren wij een bijdrage aan het besparen van jaarlijks 13.000 bomen (45 hectare bos!) en 24.000 m³ grondwater.

Wil je meer informatie?

We vertellen je graag meer over onze aanpak en oplossingen. Neem contact met ons op via info@bewegenwerkt.nl of 085 073 33 00.