Beweegprogramma

Participatie als resultaat

Sinds 1991 ondersteunen wij gemeenten en UWV in hun doel om mensen met een uitkering te laten participeren aan de samenleving en werkfit te maken. Dit doen wij met het bewezen effectieve beweegprogramma Bewegen Werkt.

Bewegen Werkt is een uniek beweegprogramma dat mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt een veel grotere kans biedt op het vinden van werk.

Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat onze aanpak leidt tot driemaal zoveel uren betaald werk. Inclusief vrijwilligerswerk is dit rendement zelfs zeven maal hoger. Het Loket Gezond Leven van het RIVM heeft Bewegen Werkt beoordeeld als bewezen effectief.

Ben je benieuwd wat wij voor uitkeringsgerechtigden van jouw gemeente of van UWV kunnen betekenen? Bekijk hieronder onze aanpak per doelgroep, of neem direct contact met ons op.

Selecteer jouw doelgroep

Selecteer hieronder een doelgroep en lees meer onze aanpak.

Participatie

Naar werk

Statushouders

Jongeren

UWV

Bekijk alle doelgroepen

Bekijk voor welke doelgroepen wij nog meer actief zijn.

Vraag & antwoord

Wij werken met een resultaatgerichte aanpak gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Bekijk de onderstaande artikelen voor meer informatie.

Onderzoek Rijksuniversiteit Groningen: beweegprogramma leidt tot driemaal zoveel uren betaald werk

Lees meer

Waarom lukt uitkeringsgerechtigden niet om de stap naar werk te maken?

Lees meer

Wat is Positieve Gezondheid?

Lees meer

Waarom zouden we als gemeente juist in tijden van laagconjunctuur investeren in ‘het zittende bestand’?

Lees meer

Komt Bewegen Werkt in aanmerking voor vergoeding van de zorgverzekering?

Lees meer

Wat is het effect van bewegen op leren?

Lees meer

Ons laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

17 jun. 2024

Congres - 25 jaar Bewegen Werkt!

We zijn verheugd om aan te kondigen dat het participatieprogramma van Bewegen Werkt, voorheen Ergo Control, dit jaar in november 25 jaar bestaat. Dit jubileum willen we graag groots met jullie vieren! Kom jij ook? Meld je nu aan!
Lees meer
21 mrt. 2024

Van overleven naar bloeien

In dit nieuwsartikel verwijzen we naar een advies van de Amerikaanse psychologen Edward Deci en Richard Ryan, met behulp van hun self-determination theory (zelfbeschikkingstheorie). Dit advies richt zich op ondersteuningssystemen op het gebied van werk, inkomen, educatie, ontwikkeling en sociale netwerken. Bestaanszekerheid gaat volgens de psychologen namelijk verder dan enkel zekerheid in inkomen.
Lees meer

Neem contact op

Wil je informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Congres - 25 jaar Bewegen Werkt!

We zijn verheugd om aan te kondigen dat het participatieprogramma van Bewegen Werkt, voorheen Ergo Control, dit jaar in november 25 jaar bestaat. Dit jubileum willen we graag groots met jullie vieren! Kom jij ook?