Bewegen als eerste stap naar werkhervatting

Participatie als resultaat

Mensen fysiek, mentaal en sociaal in beweging brengen

Dát werkt

Voor 6 van de 10 uitkeringsgerechtigden spelen gezondheidsproblemen een rol bij het niet kunnen vinden van werk. Wij geloven in de kracht van bewegen en een gezonde leefstijl. Dit draagt bij aan het verkleinen van gezondheidsproblemen, waardoor de kans op participatie en werkhervatting wordt vergroot.

Voor gemeenten

Wij ondersteunen gemeenten in hun doel om mensen met een uitkering te laten participeren aan de samenleving en werkfit te maken. Dit doen wij met het Bewegen Werkt beweegprogramma.

Voor UWV

Wij ondersteunen UWV in haar doel mensen met een uitkering werkfit te maken. Het Werkfit-traject bestaat uit individuele coaching en/of deelname aan het Bewegen Werkt beweegprogramma.

Waar onderscheiden wij ons in?

Wij zetten mensen fysiek, mentaal én sociaal in beweging naar participatie en werkhervatting. Dit doen wij met een bewezen effectief beweegprogramma. Ben je benieuwd wat wij voor uitkeringsgerechtigden van jouw gemeente of van UWV kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

  • Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat het beweegprogramma leidt tot driemaal zoveel uren betaald werk
  • Bewegen Werkt is opgenomen in de interventiedatabase van het loket gezond leven en heeft de status 'eerste aanwijzing voor effectiviteit'
  • Blik Op Werk gecertificeerd met vier sterren

Maak kennis met ons team

Met veel enthousiasme, betrokkenheid en ervaring werken wij aan participatie en werkhervatting van uitkeringsgerechtigden. Maak kennis met ons team van Bewegen Werkt coaches.

Ons laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven van Bewegen Werkt? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor onze nieuwsbrief

20 aug. 2019

Gezondheidsverbetering vergt een intensieve begeleiding

Het verschil in levensverwachting tussen laag- en hoogopgeleide mensen is erg groot. Dat is niet met simpele maatregelen weg te werken. Laagopgeleide leeft korter en in slechtere gezondheid’ was de kop boven een artikel in deze krant vorige week.

Lees meer
09 jul. 2019

Eerste twintig werkzoekenden tekenden maandag 8 juli bij Extend voor hun 13 weken durende werk-fit traject

Maandag 8 juli vond, in De Parel, het bedrijfsrestaurant van SOWECO-Extend, de kick-off plaats van het project waarin uiteindelijk 60 werkzoekenden aan een baan in de logistiek worden geholpen.

Lees meer