Beweegprogramma

Participatie als resultaat

Sinds 1991 ondersteunen wij gemeenten en UWV in hun doel om mensen met een uitkering te laten participeren aan de samenleving en werkfit te maken. Dit doen wij met het bewezen effectieve beweegprogramma Bewegen Werkt.

Bewegen Werkt is een uniek beweegprogramma dat mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt een veel grotere kans biedt op het vinden van werk.

Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat onze aanpak leidt tot driemaal zoveel uren betaald werk. Inclusief vrijwilligerswerk is dit rendement zelfs zeven maal hoger. Het Loket Gezond Leven van het RIVM heeft Bewegen Werkt beoordeeld als bewezen effectief.

Ben je benieuwd wat wij voor uitkeringsgerechtigden van jouw gemeente of van UWV kunnen betekenen? Bekijk hieronder onze aanpak per doelgroep, of neem direct contact met ons op.

Selecteer jouw doelgroep

Selecteer hieronder een doelgroep en lees meer onze aanpak.

Participatie

Naar werk

Statushouders

Jongeren

UWV

Bekijk alle doelgroepen

Bekijk voor welke doelgroepen wij nog meer actief zijn.

Vraag & antwoord

Wij werken met een resultaatgerichte aanpak gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Bekijk de onderstaande artikelen voor meer informatie.

Welke invloed hebben de coronamaatregelen op onze dienstverlening?

Lees meer

Onderzoek Rijksuniversiteit Groningen: beweegprogramma leidt tot driemaal zoveel uren betaald werk

Lees meer

Waarom zouden we als gemeente juist in tijden van laagconjunctuur investeren in ‘het zittende bestand’?

Lees meer

Komt Bewegen Werkt in aanmerking voor vergoeding van de zorgverzekering?

Lees meer

Ons laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

21 mei 2021

Erasmus MC onderzoekt effectiviteit van het beweegprogramma

Het Erasmus MC is een evaluatieonderzoek gestart naar het beweegprogramma Bewegen Werkt. Dit onderzoek wordt geleid door onderzoekers van de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC in Rotterdam.
Lees meer
20 mei 2021

Hoe zet je sport en bewegen in bij de inburgering van statushouders?

Als vervolg op het succesvolle online event Sportief Inburgeren van eind maart, organiseren wij op dinsdag 22 juni Sportief Inburgeren: wat werkt? Tijdens deze gratis online vervolgsessie geven we antwoord op de vraag hoe je statushouders letterlijk in beweging brengt.
Lees meer

Neem contact op

Wil je informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

22 juni: Sportief Inburgeren

Ben jij benieuwd hoe je sport en bewegen kan inzetten bij de inburgering van statushouders? Meld je dan aan voor de online bijeenkomst Sportief Inburgeren: Wat werkt?