Bewegen als eerste stap naar werkhervatting

Participatie als resultaat

Mensen fysiek, mentaal en sociaal in beweging brengen

Dát werkt

Voor 6 van de 10 uitkeringsgerechtigden spelen gezondheidsproblemen een rol bij het niet kunnen vinden van werk. Wij geloven in de kracht van bewegen en een gezonde leefstijl. Dit draagt bij aan het verkleinen van gezondheidsproblemen, waardoor de kans op participatie en werkhervatting wordt vergroot.

Voor gemeenten

Wij ondersteunen gemeenten in hun doel om mensen met een uitkering te laten participeren aan de samenleving en werkfit te maken. Dit doen wij met het Bewegen Werkt beweegprogramma.

Voor UWV

Wij ondersteunen UWV in haar doel mensen met een uitkering werkfit te maken. Het Werkfit-traject bestaat uit individuele coaching en/of deelname aan het Bewegen Werkt beweegprogramma.

Waar onderscheiden wij ons in?

Wij zetten mensen fysiek, mentaal én sociaal in beweging naar participatie en werkhervatting. Dit doen wij met een bewezen effectief beweegprogramma. Ben je benieuwd wat wij voor uitkeringsgerechtigden van jouw gemeente of van UWV kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

  • Bewegen wordt ingezet als middel om mensen fysiek, mentaal én sociaal te bewegen richting werk
  • Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat het beweegprogramma leidt tot driemaal zoveel uren betaald werk
  • Blik Op Werk gecertificeerd met drie sterren!
  • Een enthousiast en ervaren team

Over Bewegen Werkt

Bewegen Werkt staat voor gezonde mensen en organisaties. Met oog en aandacht voor vitaliteit, participatie en stoppen met roken zorgen wij er samen met jou voor dat Nederland gezonder wordt!

Ons laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven van Bewegen Werkt? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor onze nieuwsbrief

07 mrt. 2019

Sportieve inburgering: hockeyen om te integreren

Vorige maand plaatste Tubantia een artikel over het pilotproject Sportieve inburgering voor statushouders in Oldenzaal. In dit artikel vertelt deelnemer Joshua Sliwo (55) over zijn ervaring met Sportieve inburgering.

Lees meer
19 apr. 2019

Introductie van nieuwe gesprekstechniek: Appreciative Inquiry

De Bewegen Werkt coaches hebben deelgenomen aan een training ‘Appreciative Inquiry’, beter vertaald als ‘Waarderend Onderzoek’. In de training hebben de coaches kennis gemaakt met het effect van positieve vragen stellen en te focus op successen uit het verleden.

Lees meer