Preventief Medisch Onderzoek

Een complete meting van de vitaliteit en inzetbaarheid van medewerkers

Door het vragenlijstonderzoek met de MoDI te combineren met de fysieke testen van de Health Check ontstaat een Preventief Medisch Onderzoek (PMO).

Stap 1: Vragenlijst onderzoek met de MoDI

Het PMO start met het invullen van de MoDI. Met dit vragenlijstonderzoek voorspellen wij het risico op uitval en geven wij onderbouwde adviezen om uitval te voorkomen. Hiermee kan direct een start worden gemaakt met het verbeteren van het werkvermogen.

De MoDI bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Werkvermogen (Workability Index)
  • Werkomstandigheden (werkdruk, afwisseling in het werk, zelfstandigheid in het werk, fysieke belasting) en productiviteit
  • Leefstijlfactoren

Naast de vragen van de standaard MoDI is mogelijk om aanvullende vragen aan het onderzoek toe te voegen. Hiervoor hebben wij een ruim aanbod gevalideerde vragensets beschikbaar. Enkele voorbeelden: werkbeleving, bevlogenheid en emotionele werkbelasting.

Stap 2: Fysieke testen van de Health Check

De Health Check bestaat uit fysieke testen die inzicht geven in gezondheidsrisico’s. Samen met de opdrachtgever wordt de inhoud van het onderzoek samengesteld, toegespitst op de behoefte van de organisatie. De basis Health Check bestaat uit de volgende testen: BMI, buikomvang, bloeddruk, cholesterol en glucose. Daarnaast is er een ruime keuze aan aanvullende testen en onderzoeken.

De uitkomsten worden direct teruggekoppeld via een individueel rapport en een adviesgesprek met een vitaliteitscoach.

Stap 3: Resultaat en vervolg

Het PMO leidt tot rapport en een advies op maat, voor zowel de werkgever als voor deelnemers. Als vervolg op het onderzoek is het mogelijk om activiteiten te organiseren. Denk hierbij aan teamsessies en individuele adviesgesprekken voor medewerkers met een laag werkvermogen. Op deze manier wordt een resultaat behaald op vitaliteit.

Wil je meer informatie?

We vertellen je graag meer over onze aanpak en oplossingen. Neem contact met ons op via info@bewegenwerkt.nl of 085 073 33 00.