Het laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

22 mrt. 2023

Unieke leergang ‘Adviseur Duurzame Inzetbaarheid'

Wil jij je verder ontwikkelen op het gebied van duurzame inzetbaarheid? Op 11 mei start bij Studiecentrum Kerckebosch de unieke leergang ‘Adviseur Duurzame Inzetbaarheid’. Een van de docenten is onze collega Pieter Iedema, senior adviseur bij Bewegen Werkt.
Lees meer
03 mrt. 2023

Kennisquiz: beweegrichtlijnen

Beweging is erg goed voor het menselijk lichaam. De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft adviezen over hoeveel een volwassene elke week moet bewegen: 150 tot 300 minuten matig intensieve aerobe activiteit (of 75 tot 150 minuten hoog intensieve activiteit); Op minstens 2 dagen per week spier- en botversterkende oefeningen; Beperk de hoeveelheid zittende tijd, en vervang dit door beweging.
Lees meer
02 feb. 2023

Kennisquiz: Wat zijn de gezondste groentes?

Het is belangrijk om elke dag genoeg groentes te eten. Volgens het voedingscentrum moet een volwassene elke dag 250 gram groente eten. Alle groentes zijn gezond, maar sommige groentes bevatten meer vitaminen en mineralen dan andere. Welke groentes zijn het meest gezond?
Lees meer
25 jan. 2023

Luistertip: Podcast van ZorgpleinNoord

Zorg voor Welzijn is een podcast van ZorgpleinNoord over duurzame inzetbaarheid. In aflevering 2 van de podcast praten Karin en Ida met Kees der Weduwe (Bewegen Werkt) en Annika Veldman (HR-adviseur bij Sprank) over het belang van aandacht voor vitaliteit op het werk.
Lees meer
05 jan. 2023

Interview Radar: Zo vind je jouw manier om meer te bewegen

Januari is de maand waarin de goede voornemens voor het nieuwe jaar op de proef worden gesteld. Uit een rondvraag van Radar blijkt dat ook dit jaar weer het voornemen om gezonder te leven met stip op één staat. Maar hoe zorg je ervoor dat het je (deze keer) gaat lukken? Onze vitaliteitsadviseur Jobjan Blonk hierover in gesprek met AVROTROS Radar.
Lees meer
06 dec. 2022

Marike is geslaagd voor de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar

Marike van Kalken heeft haar diploma voor de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar in ontvangst genomen. Tijdens deze opleiding heeft Marike een nóg beter inzicht gekregen in de drijfveren achter (ongezond) gedrag en manieren waarop we deze inzichten kunnen omzetten in effectieve gedragsverandering.
Lees meer
29 nov. 2022

Wat zit er in één schaaltje kruidnoten?

De decembermaand staat weer voor de deur. Deze maand neemt veel lekkernijen met zich mee zoals kruidnoten, gevulde speculaas en marsepein. Staat er bij jullie ook een pot kruidnoten op het bureau of bij de koffieautomaat? Zonder dat je er erg in hebt loop je toch een paar keer per dag langs en neem je er een paar. Heel lekker, maar ongemerkt gaan er heel wat koolhydraten, vetten en calorieën naar binnen.
Lees meer
17 nov. 2022

Terugblik webinar 17 november

Werken aan vitaliteit kan voor HR professionals voelen als ‘dweilen met de kraan open’. Je organiseert diverse interventies en activiteiten, maar het lukt niet om tot een duurzame oplossing te komen. Hoe zorg jij dat je het lek binnen jouw organisatie dicht? Ruim 40 HR-professionals kwamen afgelopen donderdag samen om hierover in gesprek te gaan.
Lees meer
27 okt. 2022

Bewegen Werkt is trotse partner van ‘De VVT werkt vandaag aan morgen’

Het ministerie van SZW heeft A+O VVT een subsidie toegekend van ruim € 22 miljoen vanuit de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU). De diensten van Bewegen Werkt zijn binnen de subsidieregeling gecontracteerd en komen in aanmerking voor vergoeding.
Lees meer