Ik Vitaal

Digitaal leerplatform voor meer vitaliteit

Organisaties die aandacht hebben voor de vitaliteit van werknemers presteren beter. Zeker in deze tijd is het belangrijk daar werk van te maken. Vitale medewerkers zijn fit en zitten lekker in hun vel, waardoor ze productiever zijn en minder verzuimen. Hoe je dat bereikt? Dat kan met het digitale leerplatvorm Ik Vitaal.

Op deze pagina lees je meer over Ik Vitaal en wat het voor jouw organisatie kan betekenen.

Ik Vitaal helpt medewerkers hun vitaliteit een boost te geven

In 6 stappen leren deelnemers, aan de hand van een zelf gesteld doel, de basisvaardigheden voor een blijvende gedragsverandering. Dit doen zij niet alleen, maar samen met een coach en andere deelnemers. Door samen aan de slag te gaan is de kans op succes vele malen groter. Het lukt dan ook makkelijker om veranderingen vol te houden.

Deelnemers geven aan dat ze

 • meer inzicht hebben gekregen in zichzelf
 • concrete acties hebben benoemd
 • hun gedrag hebben aangepast
 • meer zelfvertrouwen hebben ontwikkeld
 • maar bovenal zichzelf veel beter en vitaler voelen omdat zij zelf het initiatief hebben genomen.

Resultaat

In Ik Vitaal wordt aangesloten bij wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen. Daarmee worden duurzame resultaten bereikt ten aanzien vanop vitaliteit en leren deelnemers de principes van gedragsverandering. Dankzij de steun van de groep en de coach, is de kans op succes nog groter.

Onderwerpen die aan bod komen

 • positieve mindset en motivatie
 • invullen van de vitaliteitscan
 • doelen stellen
 • wekelijkse energizers
 • positieve gedachten
 • steun versterken
 • wilskracht
 • successen vieren
 • volhouden van gedrag

Hoe werkt het?

Ik Vitaal is opgenomen in een digitaal leerplatform. Daar vinden de deelnemers 17 lessen die worden toegelicht in korte filmpjes. Na iedere les ontvangt men korte opdrachten die men voor zichzelf uitwerkt.

Deelnemers ontvangen een werkboek, zodat men zelf aan de slag kan met de opdrachten. De deelnemers kunnen overal waar toegang is tot internet en op ieder geschikt moment deelnemen. Tijdens de cursus worden een aantal groepsmomenten met de coach georganiseerd via videobellen.

Ik Vitaal is maatwerk, wat betekent dat men niet alleen kiest welke informatie men wil delen, maar ook zelf de snelheid bepaalt waarmee men de cursus doorloopt. De gemiddelde cursusduur is 6 weken.

Voor wie?

Ik Vitaal is geschikt voor medewerkers die gemotiveerd zijn om met hun vitaliteit aan de slag te gaan en zelf of samen met anderen een persoonlijk doel na te streven.

Begeleiding

De begeleiding is in handen van een vitaliteitscoach met een relevante opleiding op hbo-niveau (diëtetiek, verpleegkunde, fysiotherapie) en een aanvullende Post HBO opleiding tot vitaliteitscoach.

Evaluatie

Aan het eind van de cursus wordt een evaluatie gehouden met de groep. Het succes van de cursus wordt gemeten met een korte vragenlijst. Daarin wordt o.a. een vraag gesteld over de mate waarin de cursus wordt aanbevolen aan collega’s. Als werkgever krijg je een (geanonimiseerd) overzicht van de beoordeling van de cursus Ik Vitaal. Om de anonimiteit te waarborgen is een rapportage enkel mogelijk bij deelname bij minimaal 15 medewerkers.

Wil je meer informatie over Ik Vitaal?

Neem dan contact met ons op via info@bewegenwerkt.nl of 085 073 33 00. Je kan ook het onderstaande contactformulier invullen. Dan nemen wij contact op.

Aanmelden voor Ik Vitaal

Wil jij meer informatie over Ik Vitaal, of wil je medewerkers aanmelden? Neem dan contact met ons op.