Vacature beweegcoach regio Twente

Word jij onze nieuwe collega?

Wij zijn op zoek naar een Beweeg Coach met een passie om mensen weer te laten “meedoen” via bewegen als middel. Regio: Twente.

Passie, resultaatgericht, een ondernemende houding, focus houden en sterk zijn in samenwerken dat is hoe wij met plezier werken!

Wie zijn wij?

Wij zijn Bewegen Werkt, een landelijk werkende organisatie gespecialiseerd in vitaliteit, participatie en stoppen met roken. Ons doel is om mensen in het hele land in beweging te krijgen, waardoor zij onder andere sneller participeren en duurzamer inzetbaar zijn. Eigenlijk kun je ons zien als een organisatie die er heel veel aan doet om mensen gezond en gelukkig te maken en te houden. Of het nu werkgevers, werknemers of werkzoekenden zijn, onze drive om een verschil te maken is groot!

Hoe ziet een werkdag eruit?

Vanwege nieuwe kansen in de regio zijn wij z.s.m. op zoek naar een beweegcoach in de regio Twente voor ca. 22,8 uur per week (0,6 FTE). Je gaat werken met het Bewegen Werkt programma en in 2020 wordt dat gecombineerd met COOL.

Je werkt met groepen tot max. 16 mensen. De doelgroep heeft een afstand tot de arbeidsmarkt en varieert erg in belastbaarheid en leeftijd (18-60 jaar). Ook de duur van het programma kan variëren dus aan diversiteit en uitdaging geen gebrek!

Beweegactiviteiten, gezondheidsvaardigheden én coaching vormen de rode draad, zo werk je aan:

 • herstelgedrag, motivatie, zelfvertrouwen en empowerment, maar ook aan opbouw van sociale contacten, structuur in dag- en weekritme en werknemersvaardigheden (allerlei competenties);
 • je werkt met de groep aan BRAVO leefstijlitems en gedragstraining;
 • tevens ben je naast de trainingen bezig met evalueren, organiseren, overleggen, verbinden met vervolgactiviteiten, evt. (helpen) zoeken naar vrijwilligerswerk en het rapporteren over de vooruitgang van de deelnemers in je groep. Dit rapporteer je aan de opdrachtgever en leg je vast in ons software systeem.

Kortom: verbeteren van het gezondheidskapitaal van vele mensen, daar wil jij een grote bijdrage aan leveren!

Je uren kunnen desgewenst worden aangevuld tot fulltime op flexibele basis, met bijvoorbeeld de uitvoering van Werkfit trajecten (UWV), Leefstijltrajecten, en/of health checks.

Jouw functie

Als Bewegen Werkt coach ben je verantwoordelijk voor jouw programma. Hierbij kun je denken aan:

 • spelactiviteiten, fitnesstrainingen, buitenactiviteiten, zwemtrainingen;
 • leefstijltrainingen (denk aan bijv. COOL);
 • coachen van deelnemers en door ontwikkelen van activiteiten;
 • organisatie van de instroom van nieuwe groepen met een actieve rol in de werving en planning;
 • testen en evalueren van de progressie m.b.v. sportieve metingen en evaluatiegesprekken;
 • verbindende rol richting beweegactiviteiten als vervolg op het traject dan wel verbinding leggen met bijv. een Buurtsportcoach;
 • waar nodig een actieve rol in de stap richting participatie (evt. meedenken in het zoeken van vrijwilligerswerkplekken en opbouwen van een eigen netwerk daarbij).

Als Bewegen Werkt coach heb je ook administratieve en communicatieve taken zoals:

 • communicatie met deelnemers en opdrachtgever;
 • schrijven van rapportages
 • plannen, reserveren en onderhandelen met accommodaties die gebruikt worden in het project;
 • bijhouden van de presentieregistratie, de administratie en facturatie in ons systeem Be-aWaRe;
 • deelname aan overleggen, zowel bij opdrachtgever als intern.

De match

Wat wij natuurlijk heel belangrijk vinden, is dat jij met plezier de groepen zelfstandig kan coachen en kan activeren op sociaal- maatschappelijk gebied door middel van bewegen. Maar er zijn er nog een paar punten die wij ook heel belangrijk vinden voor een goede match, dat zijn:

 • een afgeronde PMT en/of ALO en/of Sportkunde opleiding (HBO);
 • je bent een ster in goed communiceren (spreken, luisteren, lezen en schrijven) en beschikt over goede sociale vaardigheden;
 • je hebt een sterke affiniteit met sociale minima en/of statushouders en beschikt bij voorkeur over minimaal één jaar werkervaring met één van deze doelgroepen;
 • een afgeronde post HBO leefstijlopleiding (zoals Avleg) is een pré, alsook het hebben van een geldig EHBO-diploma.

We bieden een plezierige en sportieve werkomgeving met mogelijkheden voor ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een baan met veel ruimte voor eigen inbreng. Uiteraard ook belangrijk: we bieden een salaris o.b.v. ervaring. Sta je aan het begin van je carrière dan start je met een salaris tussen de €2100 en €2450 op fulltime basis. Heb je meer werkervaring dan ligt dat hoger. Het salaris kan op fulltime basis oplopen tot ruim €3.500.

Enthousiast?

Je kunt t/m 1 november solliciteren per e-mail, door je cv bij te voegen en je motivatie en enthousiasme in een *filmpje toe te lichten! (ca. 1,5 tot 2 minuten). Reacties kun je richten aan: PenO@bewegenwerkt.nl

*Mocht het filmpje te groot zijn voor de bijlage, kan je het bijvoorbeeld delen via Microsoft Onedrive of Google drive.

Voor meer informatie over de functie kun je bellen naar de afdeling P&O: 053 - 477 66 46