Paula Rooduijn

Allen Carr-trainer
info@allencarr.nl
Volg mij op LinkedIn

Paula Rooduijn stopte in 1997 definitief met roken, dankzij de training van Allen Carr’s Easyway©. In 1998 startte ze als gecertificeerd Allen Carr trainer en heeft sindsdien al ruim 22.000 mensen begeleid in het stoppen met roken.

Paula vertelt:

Mijn lievelingssigaret? Dat was mijn laatste. Zo blij was ik er van af te zijn. Ik heb stevig gerookt, 25 jaar lang, meer dan een pakje per dag. Met deze ervaring kan ik heel goed kruipen in de huid van rokers. Dat doe ik graag, ik voel mij verwant.

De nicotineverslaving doorzie ik voor 100%. Direct al, nadat ik de training volgde, bijna 24 jaar geleden. Ik was zo verbaasd dat ik met dit inzicht zo vanzelfsprekend afscheid nam van mijn sigaret. Dat werd voor mij de drive de Allen Carr-trainersopleiding te volgen. Om dit inzicht over te brengen op mijn ‘lotgenoten’. En dat sloot goed aan bij mijn opleiding in de sociale wetenschappen.

Het is geweldig rokers te verlossen van de wanhoop die ik zelf ook kende. Met deze kennis kan ik iedere roker helpen. Of je motivatie hebt of juist niet, het doet er niet toe. Na talloze mislukte stoppogingen dacht ik ook niet gemotiveerd te zijn. Mis!

Mislukkingen komen niet door gebrek aan motivatie. Maar omdat je eigenlijk niet inziet hoe doortrapt de nicotine verslaving bezit van je neemt, zich in je hoofd nestelt, je denken ongemerkt beïnvloedt en je willoos programmeert. Daardoor hecht je een onwerkelijke emotionele waarde aan je sigaret. Je gaat geloven dat roken een gewoonte is die bij je hoort. En dat maakt het stoppen bijna onmogelijk.

De training deprogrammeert: je gaat naar roken kijken zoals niet rokers naar roken kijken. Dat is minder moeilijk dan je denkt. Ik doe dat sinds ik niet meer rook. Ik zie mezelf niet als ex-roker, maar als niet roker.

En de ontwenningsverschijnselen? Die zal je anders ervaren dan je eerder hebt ervaren of verwacht te ervaren. Het spreekt voor zich dat we daar aandacht aan besteden. Je waardevolle tools aanreiken waardoor je deze verschijnselen niet of nauwelijks zult ervaren. Voor mij blijft het een uitdaging te zien hoe het schijnbare onmogelijke vanzelfsprekend wordt. Zo gaaf te zien hoe dat werkt. En daarom ben ik Allen Carr trainer in hart en nieren!