Germaine Plaum

Buurtsportcoach
Germaine.plaum@bewegenwerkt.nl
Volg mij op LinkedIn

Wie ben ik?

Ik ben Germaine Plaum en ben altijd bezig met bewegen. Bewegen als uitlaatklep, bewegen voor plezier en soms bewegen voor prestatie. In ieder geval kan ik niet zonder bewegen. En dat is wat ik mensen probeer te vertellen in mijn functie als Buurtsportcoach. Voor nog zoveel mensen is bewegen helemaal niet vanzelf sprekend, daar breng ik graag verandering in.

Wat doe ik bij Bewegen Werkt?

Als buurtsportcoach in de wijken Moerwijk en Morgenstond help ik mensen die willen bewegen maar nog niet goed weten wat of waar ze het moeten zoeken. Bewegen is niet alleen goed voor het lichaam, maar zeker ook voor mentale veerkracht, en ook het sociale aspect is een mooie bijkomstigheid.

Wat drijft mij?

Naast dat sport en bewegen mijn eigen passie is, ben ik er voor het hele plaatje. Ik heb genoeg levenservaring om te weten dat het soms niet zo makkelijk is om de stap te zetten. Mijn vroegere werk als sociaal cultureel werker komt goed van pas. Het gaat om het hele welzijn van een bewoner. En samen kijken we naar het kleinste stapje dat wel mogelijk is.

Wat drijft mij?

“Ik ben naar dansen voor senioren bij Germaine geweest en ben super happy. Heb flink meegedaan met de Finse, Roemeense en Line dances.” - Deelnemer

Dit is een mooi voorbeeld van wat er gebeurt als iemand op de juiste plek terecht komt! Soms zie ik mensen weer eens en er zijn letterlijk lichtjes aangegaan in hun ogen. Dat is het mooiste wat er is.

Mijn favoriete snack? Vers fruit, waarbij ananas mijn grootste voorkeur heeft.