Alma de Jong

Bewegen Werkt coach
Alma.deJong@bewegenwerkt.nl
Volg mij op LinkedIn

Wie ben ik?

In 1981 studeerde ik af op de Academie voor Lichamelijk Opvoeding in Amsterdam. Ik ben dus niet meer een van de jongsten, maar doe het werk nog steeds met zo veel plezier, dat stoppen nog even niet aan de orde is.

Na werkzaamheden in het onderwijs en een groot fitnesscentrum ben ik in 2009 begonnen bij Bewegen Werkt. De functie sprak mij direct aan. Na jaren in het management te hebben gewerkt, kwam ik nu weer op de werkvloer terecht.

Wat doe ik bij Bewegen Werkt?

Als Bewegen Werkt coach begeleid ik door het hele land onze deelnemers gedurende een beweegprogramma. Daarnaast ondersteun ik collega's in onze administratieve processen en ben ik verantwoordelijk voor het auditeren van Bewegen Werkt voor Blik op Werk. Als afwisseling werk ik bij onze afdeling Vitaliteit als Health Check medewerkster.

Wat drijft mij?

Met elkaar en van elkaar leren is het motto wat ik hanteer tijdens mijn lessen. Als dit dan ook nog met veel plezier gebeurt maakt dit de dag compleet.

Toen ik 9 jaar geleden de advertentie van Bewegen Werkt coach las, dacht ik: ja dat is wat ik zoek. Ik was op zoek naar iets anders maar kon het niet goed onder woorden brengen wat dit moest worden, de functieomschrijving overtuigde mij direct.

Een combinatie van bewegen en mensen weer op weg helpen. Op weg naar... werk, een gezonder leven, een zinvollere dagbesteding: voor iedereen is het anders. Vaak is het de eerste stap die men maakt, en dan elke dag weer een nieuwe stap. Soms doen we een stapje terug, omdat het te snel gaat, maar we blijven vooruit denken en gaan.

Ik haal energie uit de stappen die men maakt en het plezier waarmee men, soms na de nodige weerstand, het beweegprogramma volgt.

Mijn favoriete vitaliteitsmomentje? Lekker in de buitenlucht wandelen, met of zonder golfclub