Cora Heppe

Bewegen Werkt coach
cora.heppe@bewegenwerkt.nl
Volg mij op LinkedIn

Wie ben ik?

Sinds 2021 ben ik als beweegcoach en vitaliteitscoach bij Bewegen Werkt gaan werken. In mijn lange carrière met uitvoerende, coördinerende en leidinggevende taken in de welzijnswereld van de ouderenzorg heb ik veel geleerd over groepswerk, diversiteit en de kracht van eigen regie. Door persoonlijke omstandigheden is mijn focus verschoven van zingeving tijdens het leven naar zingeving om te leven; eigen regie als inzet voor preventie naar gezondheid en gevoel van welzijn. Wat drijft mensen om te doen wat we doen en wat zorgt ervoor dat mensen niet doen wat ze eigenlijk zouden willen?

Bewegen is altijd een leidende draad in mijn leven geweest. In het verleden door het geven van MBVO-les en natuurlijk door steeds actief te leven met sporten en het culturele activiteiten. Met veel plezier heb ik ons beweegprogramma aangeboden aan verschillende groepen uitkeringsgerechtigden.

Wat drijft mij?

Ik geloof dat elk mens geluk nastreeft en zijn best ervoor wil doen. Echter zijn mensen in het leven soms beschadigd geraakt en raken daardoor het vertrouwen in zichzelf (deels) kwijt. Mijn doel is om deelnemers weer hun eigen kracht en vertrouwen te laten voelen zodat er vertrouwen en ruimte ontstaat om de eigen regie weer te op te pakken. Van overleven naar leven vol eigen geluk. Door middel van sport & spel, dans, yoga activiteiten en leefstijllessen maken mensen verbindingen met het eigen lichaam, met elkaar en met elkaars denkpatronen. Geluk en verbinding zorgen voor groei in een mens.

Mijn favoriete vitaliteitsmomentje? 's Ochtends vroeg in de zee of in de Reeuwijkse plassen zwemmen met een zonnetje in je gezicht, en daarna natuurlijk lekker ontbijten.