Het laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

02 jul. 2024

Kom jij ons team versterken?

Bewegen Werkt is op zoek naar een Beweeg Coach ‘Participatie’ met een passie om mensen weer te laten “meedoen” via bewegen als middel. Regio: Montferland (7 uur per week). Invulling op zzp basis is ook mogelijk
Lees meer
26 jun. 2024

Welzijn door sport

Bewegen werkt, dat is algemeen bekend. Het is goed voor de (fysieke) gezondheid. Dat blijkt ook uit het onderzoek van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Uit het onderzoek blijkt dat sport een directe invloed heeft op het gevoel van welzijn.
Lees meer
24 jun. 2024

Programma aankondiging!

Op 12 november blikken we samen met wetenschappers, een aantal gemeenten én oud-deelnemers terug op de ervaringen van de afgelopen 25 jaar. Daarbij gaan we in op de vraag: ''Hoe dragen bewegen, leefstijl en gezondheid bij aan een hogere participatie van mensen met een uitkering?'' Daarnaast zullen er diverse sprekers aan het woord komen.
Lees meer
24 jun. 2024

FCE bij EenVandaag

Afgelopen vrijdagavond werd in EenVandaag een uitzending gewijd aan de WIA-beoordeling (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen). Paul Kuijer van het AUMC werd geïnterviewd over zijn mening over de claimbeoordeling bij arbeidsongeschiktheid én de mogelijke rol van Functionele Capaciteit Evaluatie (FCE) daarbij. Directeur Jan Plat mocht zelf namens Bewegen Werkt een toelichting geven op de Ergo-Kit FCE methode én een aantal testen demonstreren.
Lees meer
17 jun. 2024

Congres - 25 jaar Bewegen Werkt!

Op 12 november vieren wij ons jubileum groots met het Congres - 25 jaar Bewegen Werkt! Het congres vindt plaats in het Omnisportcentrum in Apeldoorn, een locatie vervuld met sportgeschiedenis, waar bijvoorbeeld Olympische atlete Femke Bol afgelopen februari haar wereldrecord op de 400 meter aanscherpte! We zijn verheugd de eerste namen aan te kondigen. Kom jij ook?
Lees meer
21 mrt. 2024

Van overleven naar bloeien

In dit nieuwsartikel verwijzen we naar een advies van de Amerikaanse psychologen Edward Deci en Richard Ryan, met behulp van hun self-determination theory (zelfbeschikkingstheorie). Dit advies richt zich op ondersteuningssystemen op het gebied van werk, inkomen, educatie, ontwikkeling en sociale netwerken. Bestaanszekerheid gaat volgens de psychologen namelijk verder dan enkel zekerheid in inkomen.
Lees meer
05 feb. 2024

Participeren in Apeldoorn

Ontdek hoe wij al jarenlang mensen met een uitkering op een energieke manier laten deelnemen aan de samenleving en werk-en maatschappelijkfit maken met behulp van ons bewezen effectieve beweegprogramma. Stap een dagje met ons mee in Apeldoorn en ervaar zelf hoe bewegen een gamechanger is voor deze doelgroep.
Lees meer
31 okt. 2023

Webinar statushouders

Wij organiseren het webinar op 28 november van 9.00 tot 10.00. Kom jij ook?
Lees meer
17 okt. 2023

Nationaal Beweegfestival 2023

Bewegen Werkt was op uitnodiging van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aanwezig en standhouder op het Nationaal Beweegfestival, in de prachtige en sportieve omgeving van Omnisport te Apeldoorn.
Lees meer