Bewegen als eerste stap naar participatie

Informatie voor deelnemers

Je bent uitgenodigd om deel te nemen aan het Bewegen Werkt beweegprogramma. Deelnemers vinden het vaak fijn én leuk om mee te doen, want we helpen ze bij het verbeteren van hun gezondheid. Past dit ook bij jou? Om je op weg te helpen hebben wij wat informatie voor je op een rijtje gezet.

Wat is Bewegen Werkt?

Bewegen Werkt is een beweegprogramma waarbij je een aantal maanden, 2 keer per week samen met anderen gaat bewegen, ontspannen, plezier maken, successen ervaren en oefenen met nieuw gedrag. Denk aan beweegactiviteiten in de gymzaal, fitnessruimte, wandelen of fietsen.

We kijken samen naar wat je wél kan en passen activiteiten hierop aan. Iedereen kan meedoen, ook mensen met uiteenlopende klachten.

Er is ook aandacht voor leefstijl. We gaan het hebben over onder andere voeding, bewegen, ontspannen en slapen. Je doet veel kennis en inzichten op. Tijdens de bijeenkomsten is er ook altijd tijd om samen een kop koffie of thee te drinken.

‘Ik had helemaal geen zin en energie meer om dingen te doen. Nu heb ik dat wel weer! Ik heb een betere conditie en vertrouwen in mijn lijf’

Voor wie?

Je kan meedoen als je een (gedeeltelijke) uitkering ontvangt en je meer uit het leven wilt halen!

Waarom wil ik meedoen?

  • Je krijgt meer energie en voelt je actiever
  • Je leert hoe je gezonder kunt leven
  • Je krijgt een beter beeld waar je goed in bent
  • Je leert beter om te gaan met klachten
  • Je leert nieuwe mensen kennen
  • Je hebt het gezellig en beleeft plezier!

Aanmelden

Aanmelden kan via jouw contactpersoon van de gemeente of UWV. Nadat wij jouw aanmelding hebben ontvangen is er eerst een voorlichting. De coach legt dan het programma uit en vertelt hoe het daarna verder gaat.

Als je meedoet dan voeren we eerst een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek stellen we een aantal vragen, zoals: wat wil je leren of bereiken tijdens het programma? En waar moeten we rekening mee houden? We doen ook een aantal fysieke testen, zodat we weten wat je op dat moment kan. Tijdens de tweede bijeenkomst maak je kennis met de groep en start het programma.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met jouw contactpersoon van de gemeente of UWV. Zij kunnen jouw vragen beantwoorden of kom naar de voorlichting van onze coaches. Grote kans dat je dan mee wilt doen!

We zien je graag en vinden het leuk dat je met ons een nieuw avontuur wilt aangaan.