Het laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

20 mei 2021

Hoe zet je sport en bewegen in bij de inburgering van statushouders?

Als vervolg op het succesvolle online event Sportief Inburgeren van eind maart, organiseren wij op dinsdag 22 juni Sportief Inburgeren: wat werkt? Tijdens deze gratis online vervolgsessie geven we antwoord op de vraag hoe je statushouders letterlijk in beweging brengt.
Lees meer
11 mei 2021

10 juni webinar van De Friesland en Bewegen Werkt

Om de preventie-ambitie kracht bij te zetten, organiseert De Friesland samen met Bewegen Werkt een digitale kennissessie voor gemeentes. Benieuwd wat de Friesland voor jouw gemeente kan betekenen? Meld je dan direct aan!
Lees meer
11 mei 2021

10 juni webinar van De Friesland en Bewegen Werkt

Om de preventie-ambitie kracht bij te zetten, organiseert De Friesland samen met Bewegen Werkt een digitale kennissessie voor gemeentes. Benieuwd wat de Friesland voor jouw gemeente kan betekenen? Meld je dan direct aan!
Lees meer
06 apr. 2021

Terugblik online event: Sportief Inburgeren

Op dinsdag 23 maart vond het online event Sportief Inburgeren plaats. Tijdens dit event zijn deelnemers meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van participatie en inburgering van statushouders. Met in het bijzonder aandacht voor het belang van sport en bewegen.
Lees meer
01 mrt. 2021

Ruim 65% van de deelnemers blijft ook in lockdown actief

In het afgelopen jaar hebben we enorm hard gewerkt om onze diensten digitaal aan te kunnen bieden. Want juist in deze tijd is het belangrijk om verbinding te houden met elkaar en actief te blijven, ook al moeten we zo veel mogelijk thuisblijven. En met resultaat! In de periode van de zomer tot aan de kerstvakantie hebben we meerdere honderden mensen kunnen bereiken.
Lees meer
11 feb. 2021

Sportief Inburgeren: een online event over de nieuwe Wet inburgering

Op dinsdag 23 maart organiseren wij Sportief Inburgeren, een gratis online event over de nieuwe Wet inburgering. Tijdens dit online event word je meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van participatie en inburgering van statushouders. Je hoort hoe andere gemeenten hiermee omgaan en doet inspiratie op voor de aanpak binnen jouw gemeente.
Lees meer
09 feb. 2021

Online-training ‘Gezond eten, bewegen en leven’ opnieuw van start in gemeente Molenlanden

Inwoners van gemeente Molenlanden kunnen vanaf vrijdag 5 maart deelnemen aan de online-training ‘Gezond eten, bewegen en leven’. In acht weken wordt gewerkt aan een vitaler leven, onder begeleiding van een ervaren diëtist en vitaliteitscoach. De training bestaat uit acht online bijeenkomsten. Deelname is gratis.
Lees meer
10 nov. 2020

Persoonlijk ontwikkeladvies voor werkzoekenden

Door de coronacrisis verandert de economie fors. Werk wordt vaker digitaal uitgevoerd, er komen nieuwe banen bij en tegelijkertijd zijn er banen die verdwijnen. Het kabinet wil mensen helpen om zich aan te passen aan die nieuwe realiteit. Alle werkzoekenden, kunnen per 1 december kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur.
Lees meer
09 nov. 2020

Online-training ‘Gezond eten, bewegen en leven’ van start in gemeente Molenlanden

Inwoners van gemeente Molenlanden kunnen vanaf vrijdag 27 november deelnemen aan de training ‘Gezond eten, bewegen en leven’. In verband met de huidige corona-maatregelen wordt de training nu online aangeboden. In acht weken wordt gewerkt richting een vitaler leven, onder begeleiding van een ervaren diëtist en beweegcoach.
Lees meer