Het laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

13 apr. 2022

Whitepaper over Positieve Gezondheid

We hebben een nieuwe whitepaper! In deze whitepaper bespreekt coach en onderzoeker Marike van Kalken wat Positieve Gezondheid is en hoe wij het toepassen binnen het Bewegen Werkt programma. Tot slot geeft ze een onderbouwing van deze aanpak. Nieuwsgierig? Download dan de gratis whitepaper.
Lees meer
04 apr. 2022

Terugblik van het online event Positieve Gezondheid Werkt

Op dinsdag 29 maart vond het online event Positieve Gezondheid Werkt plaats. Tijdens deze bijeenkomst hebben we samen met grondlegger van Positieve Gezondheid Leontien, Bewegen Werkt coach Sandra en ervaringsdeskundige Odiah gesproken over Positieve Gezondheid in de praktijk. Hieronder lees je een terugblik.
Lees meer
24 feb. 2022

Gratis webinar over Positieve Gezondheid

Op dinsdag 29 maart organiseren wij een gratis webinar over Positieve Gezondheid. Dit doen wij samen met Leontien Hommels, één van de grondleggers van de scholingen Positieve Gezondheid in Nederland. Tijdens deze online bijeenkomst leer je wat Positieve Gezondheid is en hoe je er mee aan de slag kan. Aansluitend vertellen wij over de manier waarop wij Positieve Gezondheid toepassen binnen het beweegprogramma Bewegen Werkt.
Lees meer
10 feb. 2022

Bewegen Werkt via Stichting De Friesland

Stichting De Friesland ondersteunt gemeenten in Friesland om werk te maken van preventie. Daarbij is het in 2022 mogelijk om voor uitkeringsgerechtigden te starten met Bewegen Werkt. 10 Friese gemeenten hebben hun interesse kenbaar gemaakt om (minimaal) één groep van 16 uitkeringsgerechtigden aan te melden voor deelname.
Lees meer
20 jan. 2022

Loket Gezond Leven zet Bewegen Werkt in de schijnwerpers

Welke interventies werken om mensen weer te laten deelnemen aan de samenleving? Loket Gezond Leven informeert en enthousiasmeert gemeenten over erkende leefstijlinterventies. Ze zetten enkele interventies in de schijnwerpers. Dit keer: Bewegen Werkt
Lees meer
09 nov. 2021

Nieuw! Instructievideo's voor deelnemers

In het afgelopen 1,5 jaar hebben we hard gewerkt aan de digitalisering van onze dienstverlening. Als aanvulling op onze digitale lesomgeving hebben coaches Sandra en Robert instructievideo's opgenomen. Nieuwsgierig naar deze video's? Of zin in een beweegmomentje?
Lees meer
22 jul. 2021

Dinsdag 12 oktober: Werken is Topsport

Op dinsdag 12 oktober organiseren wij de gratis online bijeenkomst Werken is Topsport, om aan het werk te komen moet je trainen. Tijdens deze bijeenkomst wordt, zoals de naam al doet vermoeden, de vergelijking gemaakt tussen topsport en de stap naar werk.
Lees meer
24 jun. 2021

Terugkijken | Online bijeenkomst Sportief Inburgeren: wat werkt?

Op dinsdag 22 juni maart vond het online event Sportief Inburgeren plaats. Tijdens deze bijeenkomst hebben samen met sleutelpersonen Sali en Ghaith gesproken over de positieve impact van sport en bewegen op het inburgeringsproces.
Lees meer
21 mei 2021

Erasmus MC onderzoekt effectiviteit van het beweegprogramma

Het Erasmus MC is een evaluatieonderzoek gestart naar het beweegprogramma Bewegen Werkt. Dit onderzoek wordt geleid door onderzoekers van de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC in Rotterdam.
Lees meer