Het laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

31 jan. 2023

Het mes snijdt aan twee kanten in gemeente Zaanstad

Nadat bleek dat steeds meer kinderen geen of te weinig eten meehebben naar school, is in gemeente Zaanstad een begin gemaakt met het verzorgen van lunches voor basisscholen. Onder de naam de Broodjesfabriek worden broodjes gesmeerd. Voor het betere smeerwerk werden nog vrijwilligers gezocht. Daarvoor kon het Sociaal Wijkteam Zaandam Poelenburg mede een beroep doen op de uitgestroomde vrijwilligers van het Bewegen Werkt programma.
Lees meer
10 jan. 2023

16 februari: Kennissessie door De Friesland en Bewegen Werkt

Om haar preventie-ambitie kracht bij te zetten, organiseert De Friesland Zorgverzekeringen op 16 februari van 9.00 tot 10.00 uur een digitale kennissessie, met als thema Bewegen Werkt. Benieuwd wat de Friesland voor jouw gemeente kan betekenen? Meld je dan aan!
Lees meer
10 jan. 2023

Gezond ouder worden in gemeente Molenlanden

Inwoners van gemeente Molenlanden kunnen weer deelnemen aan de training ‘Gezond eten, bewegen en leven’. In acht bijeenkomsten wordt gewerkt aan een vitaler leven, onder begeleiding van een ervaren diëtist en vitaliteitscoach. Deelname is gratis.
Lees meer
18 okt. 2022

Nieuwe video van onze buurtsportcoaches in Den Haag

Ben jij benieuwd wat een buurtsportcoach precies doet? Onze coaches David van Wilgenburg en Lieneke Vos vertellen in een korte video hoe zij inwoners van Den Haag in beweging brengen.
Lees meer
07 jul. 2022

Terugblik Divosa Voorjaarscongres 2022

Vorige week was het dan eindelijk zo ver! Het voorjaarscongres van Divosa. Dit jaar vond het congres plaats op donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli in het Gooiland Theater in Hilversum met als thema ‘Op eigen wijze’.
Lees meer
29 jun. 2022

Zien we jou ook bij het Divosa Congres?

Ben jij donderdag of vrijdag bij het voorjaarscongres van Divosa? Bezoek dan onze stand. Hier laten Jan Plat en Arno Nienhaus je 'op eigen wijze' kennismaken met onze aanpak en maak je kans op een activiteit voor jouw team t.w.v. €500,-.
Lees meer
11 mei 2022

Tip: Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

7 dagen gezond eten en drinken zonder toegevoegde suikers: dat is de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds. Meedoen is goed voor je gezondheid en verrassend lekker.
Lees meer
13 apr. 2022

Whitepaper over Positieve Gezondheid

We hebben een nieuwe whitepaper! In deze whitepaper bespreekt coach en onderzoeker Marike van Kalken wat Positieve Gezondheid is en hoe wij het toepassen binnen het Bewegen Werkt programma. Tot slot geeft ze een onderbouwing van deze aanpak. Nieuwsgierig? Download dan de gratis whitepaper.
Lees meer
04 apr. 2022

Terugblik van het online event Positieve Gezondheid Werkt

Op dinsdag 29 maart vond het online event Positieve Gezondheid Werkt plaats. Tijdens deze bijeenkomst hebben we samen met grondlegger van Positieve Gezondheid Leontien, Bewegen Werkt coach Sandra en ervaringsdeskundige Odiah gesproken over Positieve Gezondheid in de praktijk. Hieronder lees je een terugblik.
Lees meer