Laatste nieuws

Eerste twintig werkzoekenden tekenden maandag 8 juli bij Extend voor hun 13 weken durende werk-fit traject

Maandag 8 juli vond, in De Parel, het bedrijfsrestaurant van SOWECO-Extend, de kick-off plaats van het project waarin uiteindelijk 60 werkzoekenden aan een baan in de logistiek worden geholpen. De eerste twintig werkzoekenden tekenden voor de start van hun werk-fit traject. Extend begeleidt de eerste groep van twintig werkzoekenden de komende dertien weken naar een jaarcontract in de logistiek. Dit unieke traject voert Extend uit in een samenwerking met het Sportbedrijf, ROC van Twente en Bewegen Werkt (voorheen Ergo Control).

Eerste twintig werkzoekenden tekenden bij Extend voor hun werk-fit traject in de logistiek

De kick-off werd geopend door Joep Dikmans, manager detachering en talentontwikkeling bij Extend: “Tijdens dit project hebben we de krachten gebundeld om het beste aanbod te kunnen bieden voor de kandidaten, werkgevers en het werkplein”. Daarna ging het woord naar Ben Gerrits, manager Huis van de Logistiek: “Mensen die langere tijd langs de zijlijn staan bij het zoeken van een baan, willen we ook perspectief bieden. Er ligt bij één van de drie uitzenders hier aanwezig een jaarcontract in het verschiet”. Tegelijkertijd kwam er een koerier binnen met een pakket voor Ben Gerrits, met daarin de trajectovereenkomsten van de kandidaten. Sietse van Tiggelen, één van de kandidaten, tekende samen met Ben Gerrits het eerste contract. Daarna kregen ook de andere kandidaten hun symbolische overeenkomst uitgereikt om deze te tekenen.

De komende dertien weken worden de twintig kandidaten in hun werk-fit traject klaargestoomd voor een jaarcontract in de logistiek. Mogelijke functies zijn magazijnmedewerker, heftruckchauffeur of orderpicker. Er wordt per kandidaat gekeken waar de mogelijkheden liggen en er wordt gewerkt aan werkervaring, fitheid en motivatie. Tijdens dit traject krijgen de kandidaten intensieve begeleiding, maar ook na het traject is begeleiding van Extend mogelijk. Een arbeidscontract krijgen is mooi, maar duurzaam aan het werk blijven nog veel belangrijker!

Het project vloeit voort uit het samenwerkingsverband Twents Huis van de Logistiek. Hierin zijn bedrijven uit de branche, Twentse gemeenten en opleidingscentra vertegenwoordigd. Een belangrijke doelstelling van het samenwerkingsverband is om meer mensen te werven voor banen in de logistieke sector, zoals op het XL Businesspark.

De rol van Bewegen Werkt

Om er voor te zorgen dat de kandidaten in een baan terecht komen die past bij hun fysieke mogelijkheden gaat Bewegen Werkt alle deelnemers testen met behulp van de Ergo-Kit methodiek. Met deze test kan een goede inschatting worden gemaakt welke werkzaamheden iemand dag in, dag uit kan verrichten.

Werken in de logistiek kan fysiek zwaar werk zijn. Na een goede test vooraf wordt vervolgens een functie gezocht die past bij de fysieke mogelijkheden van elke kandidaat.

Bron: Extend