Het laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

26 mei 2023

Expeditie Mol bij de Vechtstreek

Lees meer
17 mei 2023

Voorlichtingsbijeenkomst Subsidie duurzame inzetbaarheid

Op donderdag 15 juni 2023 organiseren Finestri Subsidie Management BV en Bewegen Werkt van 9.00 tot 10.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst over de nieuwe subsidieregeling Duurzame Inzetbaarheid voor bedrijven en instellingen. De subsidie is voor werkgevers die met duurzame inzetbaarheid aan de slag willen of al aan de slag zijn.
Lees meer
07 apr. 2023

Webinar: PMO met impact

Op donderdag 25 mei organiseren wij om van 9.00 tot 10.30 het gratis webinar 'PMO met impact'. Tijdens deze interactieve online bijeenkomst delen we onze kennis met jullie en gaan we samen kijken naar wat de impact van een PMO op jouw organisatie kan hebben.
Lees meer
22 mrt. 2023

Unieke leergang ‘Adviseur Duurzame Inzetbaarheid'

Wil jij je verder ontwikkelen op het gebied van duurzame inzetbaarheid? Op 11 mei start bij Studiecentrum Kerckebosch de unieke leergang ‘Adviseur Duurzame Inzetbaarheid’. Een van de docenten is onze collega Pieter Iedema, senior adviseur bij Bewegen Werkt.
Lees meer
03 mrt. 2023

Kennisquiz: beweegrichtlijnen

Beweging is erg goed voor het menselijk lichaam. De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft adviezen over hoeveel een volwassene elke week moet bewegen: 150 tot 300 minuten matig intensieve aerobe activiteit (of 75 tot 150 minuten hoog intensieve activiteit); Op minstens 2 dagen per week spier- en botversterkende oefeningen; Beperk de hoeveelheid zittende tijd, en vervang dit door beweging.
Lees meer
02 feb. 2023

Kennisquiz: Wat zijn de gezondste groentes?

Het is belangrijk om elke dag genoeg groentes te eten. Volgens het voedingscentrum moet een volwassene elke dag 250 gram groente eten. Alle groentes zijn gezond, maar sommige groentes bevatten meer vitaminen en mineralen dan andere. Welke groentes zijn het meest gezond?
Lees meer
25 jan. 2023

Luistertip: Podcast van ZorgpleinNoord

Zorg voor Welzijn is een podcast van ZorgpleinNoord over duurzame inzetbaarheid. In aflevering 2 van de podcast praten Karin en Ida met Kees der Weduwe (Bewegen Werkt) en Annika Veldman (HR-adviseur bij Sprank) over het belang van aandacht voor vitaliteit op het werk.
Lees meer
05 jan. 2023

Interview Radar: Zo vind je jouw manier om meer te bewegen

Januari is de maand waarin de goede voornemens voor het nieuwe jaar op de proef worden gesteld. Uit een rondvraag van Radar blijkt dat ook dit jaar weer het voornemen om gezonder te leven met stip op één staat. Maar hoe zorg je ervoor dat het je (deze keer) gaat lukken? Onze vitaliteitsadviseur Jobjan Blonk hierover in gesprek met AVROTROS Radar.
Lees meer
06 dec. 2022

Marike is geslaagd voor de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar

Marike van Kalken heeft haar diploma voor de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar in ontvangst genomen. Tijdens deze opleiding heeft Marike een nóg beter inzicht gekregen in de drijfveren achter (ongezond) gedrag en manieren waarop we deze inzichten kunnen omzetten in effectieve gedragsverandering.
Lees meer