Hoe houd je al die ballen in de lucht?

Aan de slag!

Heb je ook wel eens het idee dat je wel heel veel ballen tegelijk in de lucht moet houden? Werk – familie – relaties. Ze vragen allemaal om een deel van je tijd. Wil je graag overzicht van alle ballen die je in de lucht moet houden? Of zoek je een manier om dit leuker en makkelijker te maken? Pak dan eens pen en papier en doe de volgende oefening:


4. Bedenk hoe je ervoor kan zorgen dat grote ballen kleiner worden en de kleine groter. Kan iemand je bij het huishouden helpen zodat jij tijd hebt om te sporten? Of wil je minder werken en meer tijd met je familie doorbrengen?

5. Kom in actie en zet de stappen om elke bal de maat te geven die jij wenst.

6. Gooi je tekening niet weg. Pak hem er later weer eens bij om te kijken of de ballen groter of kleiner zijn geworden. Of maak een nieuwe tekening. Het leven verandert, de ballen die je in de lucht moet houden veranderen mee.

1. Bedenk waar jouw dagen mee gevuld zijn. De dingen waar je druk mee bent, maar ook de dingen waar je amper aan toekomt. Werk, relatie, kinderen, familie, mantelzorg, vrienden, sporten, huishouden, vakantie. Het lijstje zal voor iedereen anders zijn. Wat zijn de ballen die jij hoog wilt houden?

2. Zet al je bezigheden op een a4’tje en teken rond elk daarvan een cirkel. Een groot rondje voor activiteiten waar je veel tijd in stopt. Een klein rondje voor de dingen die minder tijd krijgen.

3. Kijk eens goed naar wat je hebt getekend. Ben je hier tevreden over? Of zou je het liever anders zien?