Het laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

03 aug. 2020

Vanaf 1 augustus: alle schoolterreinen rookvrij

Vanaf deze week moeten alle schoolterreinen in Nederland rookvrij zijn. Een rookvrij schoolterrein kan voor rokers een extra motivatie zijn om te stoppen met roken. Wist je dat rokers meer kans van slagen hebben om te stoppen én het vol te houden na deelname aan een training van Allen Carr's Easyway?
Lees meer
15 jun. 2020

Effectieve preventie van verzuim in coronatijd? Stuur op werkvermogen

Met de komst van corona is de aandacht voor gezondheid en verzuim complexer geworden. Veel medewerkers hebben juist nu ondersteuning nodig. Waarom en hoe? Dat beleef je op dinsdag 30 juni om 10.00 uur tijdens de online masterclass ''Effectieve preventie van verzuim in coronatijd? Stuur op werkvermogen''.
Lees meer
12 jun. 2020

De invloed van coronamaatregelen op werkplezier

Hoe je je voelt gaat over hoe goed je bent in je werktaken, hoe makkelijk je met collega’s omgaat en hoe boeiend je werk is. Hoe ga je hiermee om in coronatijd? Adviseur Marike van Kalken legt in dit artikel uit hoe de coronamaatregelen invloed hebben op ons werkplezier.
Lees meer
10 jun. 2020

Succesvolle online training: Binnen één dag van het roken af

De Allen Carr Stoppen met Roken training kan nu ook online via een webinar worden gevolgd. Gewoon thuis achter de laptop, tablet of telefoon. Wij zijn zeer verheugd over de reacties van de deelnemers, die de online training gemiddeld een 9,5 gaven.
Lees meer
09 jun. 2020

Werken aan een vitaal Nederland, juist nu

Het coronavirus heeft impact op ons leven en werk. Meer dan ooit is een goede weerstand van belang voor de continuïteit van de Nederlandse economie en het voortbestaan van bedrijven. Wij willen onze klanten, relaties en zakenpartners graag laten weten dat Bewegen Werkt klaar is om weer te werken aan een vitaal Nederland. 
Lees meer
15 mei 2020

Terugkijken ''Werk NU aan je weerstand!''

Kijk nu alle 8 edities van het webinar ‘Werk NU aan je weerstand’ terug. Met deze webinars hebben we deelnemers op verschillende manieren gestimuleerd om met hun vitaliteit, gezondheid en weerstand bezig te zijn tijdens de bijzondere corona periode.
Lees meer
19 dec. 2019

Artikel WGV Zorg en Welzijn: Sturen op behoud van medewerkers

Aandacht voor behoud van medewerkers, het vergroten van inzetbaarheid en benutten van talenten is goed werkgeverschap. Maar het sturen op goed werkgeverschap is best ingewikkeld. Gelukkig zijn er wel steeds meer goede voorbeelden onder leden van WGV Zorg en Welzijn.
Lees meer
16 dec. 2019

Trendanalyse werkvermogen en verzuim Liberein: actief werken aan werkvermogen werkt!

Liberein heeft haar medewerkers in 2014 en 2017 in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan een vragenlijstonderzoek met de Monitor Duurzame Inzetbaarheid (MoDI). Een trendanalyse laat zien dat het verzuim daalde na de inzet van de MoDI en het aanbieden van gerichte activiteiten op het werkvermogen van individuele medewerkers en teams.
Lees meer
02 okt. 2019

Bewegen Werk is geselecteerd als partner voor Wendbaar aan het werk (2019-2021)

Bewegen Werkt is geselecteerd als één van de partners voor de uitvoering van het project Wendbaar aan het werk. Wendbaar aan het werk is een gezamenlijk initiatief van WZW, WGV Zorg & Welzijn, Transvorm en Zorg aan Zet en CNV.
Lees meer