Het laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

26 apr. 2022

31 mei: Wereld Niet Roken Dag 2022

Op dinsdag 31 mei staat stoppen met roken volop in de belangstelling. Het is dan Wereld Niet Roken Dag, een initiatief van de World Health Organization (WHO). Wereldwijd worden rokers op deze dag aangemoedigd om - ten minste één dag - te stoppen met roken. Is jouw organisatie op 31 mei rookvrij?
Lees meer
22 apr. 2022

Gratis Leergang Duurzame Inzetbaarheid voor leden van WGV Zorg en Welzijn

Gezonde medewerkers presteren beter. Juist nu het coronavirus door ons land gaat en Nederland vergrijst is het slim om als organisatie te investeren in duurzame inzetbaarheid. Is jouw organisatie hier ook aan toe? Neem dan deel aan de Leergang Duurzame Inzetbaarheid.
Lees meer
07 apr. 2022

Wat beweegt de medewerkers van Bewegen Werkt? | Saskia

Het zijn vooral onze medewerkers die het verschil maken! Daarom deze podcast-serie “Wat beweegt de medewerkers van Bewegen Werkt?”. Directeur Han Rutten spreekt elke maand een collega van Bewegen Werkt over de bijzondere ervaringen en uitdagingen die hij/zij tegenkomt in het werk. In deze eerste podcast spreekt Han met projectleider en leefstijlcoach Saskia van Geelen.
Lees meer
22 mrt. 2022

De week van de overgang: 11 tot 17 april 2022

De overgang bij vrouwen is zacht gezegd een onderbelicht thema. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor, bijvoorbeeld tijdens de Week van de Overgang. Structurele aandacht voor de overgang kan heel veel winst opleveren. Hoe? Dat lees je in dit artikel!
Lees meer
10 mrt. 2022

Update privacyreglement

Bewegen Werkt blijft ook in beweging op veiligheid en kwaliteit: wij hebben de toegang tot onze digitale omgeving verder beveiligd door onze medewerkers in te laten loggen met twee-factor-authenticatie. Omdat wij graag helder zijn in hoe we werken hebben we dit ook aangepast in ons privacyreglement.
Lees meer
07 feb. 2022

Geen tijd voor vitaliteit?

Wij herkennen dit bij onze klanten als een groot dilemma voor HR. Investeren in een vitale organisatie wordt gezien als belangrijk, maar aspecten als verzuim en werving & selectie zijn altijd urgenter én gaan daarom voor. Hoe ga jij daar mee om? Neem deel aan de gratis webinar op 17 maart en leer in oplossingen te denken!
Lees meer
01 feb. 2022

Hoe kijken bestuurders naar de dalende trend in werkvermogen?

We ziet een trend van afnemend werkvermogen en verminderde vitaliteit van werknemers met als gevolg hogere personeelskosten. Wij vinden dit zorgwekkend. Hoe kijken bestuurders naar deze trend? Daar zijn we 27 januari met bestuurders vanuit verschillende organisaties over in gesprek gegaan.
Lees meer
25 jan. 2022

Wetenschappelijk bewijs voor verbanden tussen leefstijl, verzuim en werkvermogen

In een recent wetenschappelijk onderzoek zijn verbanden gevonden tussen ongezonde leefstijlfactoren en ziekteverzuim en verminderd werkvermogen. Ongezonde voeding, te weinig lichaamsbeweging en roken leiden tot een significant lager werkvermogen. Roken en overgewicht leiden tot ziekteverzuim. Wanneer medewerkers blootstaan aan meer dan één leefstijlfactor, dan verhoogt dit de kans op verzuim extra.
Lees meer
24 jan. 2022

Whitepaper werkvermogen bevorderen: ombuigen van een negatieve trend

Leonardo di Caprio ook zien schitteren in de film Don’t look up? Een komeet komt op de aarde af, een krachtige metafoor voor grote bedreigingen. Verminderd werkvermogen vormt een bedreiging voor werkend Nederland. Dat wil niet zeggen dat de trend op werkvermogen een komeet is, maar dan toch misschien wel een flinke meteoriet. Wat te doen met deze negatieve trend op werkvermogen?
Lees meer