Bezoek aan de Tweede Kamer!

Nederlanders zitten te veel

Jan Plat was namens en met de Beweegalliantie aanwezig bij de Tweede Kamer om Nederland meer in beweging te laten komen, Nederlanders zitten namelijk veel te veel.

EK winst

Nederland gaat het EK winnen. En dan hebben we het niet over het EK voetbal aankomende zomer, maar over het kampioenschap zitten. En dat is volgens de Beweegalliantie niet iets om trots op te zijn. Meer dan vijf miljoen Nederlanders doen zittend hun werk, gemiddeld zelfs negen uur per dag.

Kantoorziekte

Maar liefst 21.000 mensen in Nederland overlijden door deze 'kantoorziekte', geeft verslavingsarts Robert van der Graaf aan. ''Het is een slagveld. Het is een slagveld. Het zitgedrag kan namelijk verschillende soorten kanker en verschillende hart- en vaatziekten veroorzaken. We weten dat elk halfuur iemand overlijdt door dit zitgedrag.

Tweede Kamer

De Beweegalliantie, een netwerkorganisatie met het doel dat méér mensen méér gaan bewegen in Nederland, bood dinsdag de petitie 'Maak werk van meer bewegen op werk’ aan de Tweede Kamer. Fleur Agema (PVV) nam de petitie in ontvangst, bijgestaan door een zeer grote groep Kamerleden: Michiel van Nispen (SP), Inge van Dijk (CDA), Olger van Dijk (NSC), Wendy van Eijk (VVD), Mohammed Mohandis (GL-PvdA), Agnes Joseph (NSC), Wieke Paulusma (D66) en Patrick Crijns (PVV) waren ook van de partij

Cadeautjes

Naast de petitie ontvingen alle Kamerleden een pakketje met onder andere een 'Weetingkaart', die wandelroutes vanaf de Tweede Kamer aangaf, en handige tips bood voor vergaderen tijdens het wandelen. Het pakket bevatte ook een deskkubus met beweegtips voor tijdens de werkdag, en houten blokjes ontworpen door verslavingsarts Robert van de Graaf, om op de comfortabele stoelen te leggen (goed tegen zit zitverslaving).

Meer dan vijf miljoen Nederlanders doen zittend hun werk, gemiddeld maar liefst negen uur per dag.

Zie hier de video van Hart van Nederland én een aantal tips van onze directeur Jan Plat

Bronnen: Beweegalliantie & Hart van Nederland