In gesprek over vitaliteit

Training

Bewegen Werkt biedt je in twee trainingssessies van in totaal drie dagdelen de mogelijkheid om te leren hoe je individuele medewerkers of teams op een coachende wijze uit kunt dagen om op vitaliteit verbeteracties te formuleren, uit te voeren en te borgen.

De twee sessies omvatten de volgende onderdelen:

  • Training van één dag (2 dagdelen): ‘Het vitaliteitsgesprek’
  • Training van een dagdeel: ‘Teamsessie Vitaliteit’

De training is geschikt voor maximaal 15 P&O adviseurs, teamcoaches en leidinggevenden

Het vitaliteitsgesprek

Doel van de training

  • Inzicht verkrijgen in achtergronden en modellen van vitaliteit en inzetbaarheid
  • (Kort) leren interpreteren van de inhoud en uitkomsten van onderzoeksgegevens over vitaliteit en inzetbaarheid, zoals van een PMO, de MoDI of een MTO
  • Vanuit een coachende gespreksvoering in gesprek gaan over vitaliteit en inzetbaarheid
  • Komen tot inzicht in verbeterpunten
  • Stellen van doelen
  • Bieden van nazorg

Inhoud

Alle deelnemers krijgen het werkboek ‘Vitaliteitsgesprek’. Wilt u meer informatie over de inhoud van de twee dagdelen? Neem dan contact met ons op.

Teamsessie Vitaliteit

Doel van de training

Na de training bent u in staat om de dialoog van de ‘Teamsessie Vitaliteit’ aan te gaan met teams, waarbij een team op een coachende wijze wordt uitgedaagd om verbeteracties te formuleren, uit te voeren en te borgen.

Inhoud

De deelnemers ontvangen een handleiding met een beschrijving van de werkvorm, een origineel van de formulieren die gebruikt worden in de werkvorm en een sjabloon PowerPoint presentatie met de structuur van de teamsessie. Deelnemers leren de digitale tool te gebruiken waarmee meningen van de teamleden over de vitaliteit van het team, aan de hand van stellingen worden gepeild en teruggekoppeld.

Begeleiding

Beide trainingen worden verzorgd door een van onze ervaren docenten met een hbo- of wo-achtergrond. Bij de training ‘Vitaliteitsgesprek’ is daarnaast ook een Vitaliteitscoach betrokken.

Wil je meer informatie over de inhoud en het programma van de trainingen? Of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op via info@bewegenwerkt.nl of 085-073 33 00