Teamsessie

Haal meer rendement uit jouw team(s)!

In deze sessie gaan deelnemers aan de slag met het inzetten van elkaars krachten, krijgen ze inzicht in de standpunten van het team, leren ze collega’s op een andere manier kennen, worden verbeterpunten opgesteld en worden teamafspraken vastgelegd. Op naar nog mooier werk!

Voor wie?

“We werken samen, dan zijn we toch een team?!” Was het maar zo simpel... Een echt team zijn, dat vraagt meer. Hoe goed werkt men samen? Hoe goed kent men elkaar? Kent men elkaars kwaliteiten, grenzen, valkuilen, dromen en passies? Is iedereen betrokken? Voelt iedereen zich gesteund? Een teamsessie is voor teams die als team willen gaan werken.

Methode

Het team van 6 tot 20 deelnemers gaat met bovenstaande vragen aan de slag. Met behulp van een voorbereidende opdracht verschaft de trainer inzicht in de gang van zaken binnen het team. Aandachtspunten worden verwerkt in de werkvormen. Op deze manier wordt de training op maat samengesteld.

In 2 tot 4 uur gaat het team interactief te werk. De trainers zorgen voor veel groepsgesprekken, snijden aandachtspunten aan, zorgen dat iedereen betrokken is en werken toe naar concrete acties. Deze acties kunnen geborgd worden in een teamstatuut. In één sessie kan het team de eerste stappen zetten. Om dit proces verder te begeleiden zijn vervolgsessies aan te raden.

Tijdens de teamsessie doorlopen we de volgende stappen:

  1. Stel je collega voor
  2. Energizer
  3. Groepsdiscussie
  4. Communicatiespel
  5. Brainstorm duurzame inzetbaarheid
  6. Opstellen teamstatuut

Wil je meer informatie?

We vertellen je graag meer over onze aanpak en oplossingen. Neem contact met ons op via info@bewegenwerkt.nl of 085 073 33 00.