Expeditie Mol – uitdagende en kleurvolle teambuilder bij Havenbedrijf Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam

Onder zomerse omstandigheden hebben wij op 28 juni meegeholpen aan een training voor 25 leidinggevenden van het Havenbedrijf Rotterdam. ’s Ochtends gingen de leidinggevenden aan de slag met Management drives om zicht te krijgen op hun drijfveren in het werk. Het middagprogramma werd ingevuld door Bewegen Werkt waarbij de Management drives die in de ochtend naar voren waren gekomen, werden verwerkt in een beweeglijk programma: Expeditie Mol!

Onze vitaliteitsadviseur Jobjan Blonk heeft op creatieve wijze de drijfveren vertaald naar EXPEDITIE MOL. De leidinggevenden werden willekeurig verdeeld in 4 teams. In ieder team was er 1 onbekende mol met de opdracht om de uitvoering van de teamopdrachten te laten mislukken. Aan het team de opdracht om met de verschillende kleurensamenstelling / drijfveren zoveel mogelijk letters te verzamelen tijdens de spellen:

  • netjes volleybal,
  • de oversteek,
  • wandelende A,
  • blind memory,
  • mijnenveld,
  • chaos ballenspel,
  • en bamboestieken.

Het succes hing vooral af van goede samenwerking en of ieder teamlid zich bewust was van de eigen drijfveren zoals: ten koste van alles willen winnen, alles zelf doen en het team daardoor frustreren, waarbij regelmatig stilgestaan moest worden bij wat jouw specifieke kwaliteiten zijn en wat jij kunt toevoegen aan het team. O ja, en dan was er natuurlijk ook nog de mol om zand in de machine te strooien.

In de nabespreking met de teams kwam mooi naar voren dat het in beweging zijn tijdens de spellen de eigen drijfveren mooi laat zien. Expeditie Mol is een prima manier om intensiever met teamontwikkeling bezig te zijn en sloot heel goed aan bij de ochtend waarbij de dialoog over drijfveren centraal stond. Het koppelen van denken aan doen, dat werkt.

Ook het uitvoerende team van Bewegen Werkt gaven aan erg veel lol te hebben gehad tijdens deze expeditie. Plezier is onze drijfveer!