Carintreggeland

Teamontwikkeling met eigen medewerkers – Carintreggeland doet het!

Carintreggeland zet eigen medewerkers in voor teamontwikkeling. Nee, geen teamcoaches, HR-adviseurs of externe coaches, maar medewerkers uit de zorg. En dat is vernieuwend.

Waardevol Werken

Carintreggeland doet dat op eigen wijze vanuit Waardevol Werken. De visie dat goede zorg alleen mogelijk is via kwaliteit van het werk. Zo zijn 18 medewerkers uit diverse organisatieonderdelen zoals zorg opgeleid (driedaagse training) om teams te begeleiden om in gesprek te gaan over de thermometer Waardevol Werken. Met deze thermometer worden de onderwerpen dagelijks leven, dagelijks gezond, dagelijks leren, onze cultuur en dagelijks werk met het team besproken. Op een positieve manier wordt gekeken naar punten waar men trots op is en punten waar het team meer van wil. Maar bovenal gaat het over het gesprek tussen de teamleden zelf.

Adviseur Kees der Weduwe: ''Ik vind dit een heel mooi voorbeeld hoe teams sterker kunnen worden. Samen in gesprek zijn over wat het team belangrijk vindt en zelf kan doen, werkt. Het team neemt zelf initiatief en wordt begeleid door een collega (procesbegeleider). Uit de evaluatie bleek dat zij enthousiast zijn over het begeleiden van de teams (score van 8,8 op een schaal). En ook dat zij goed in staat zijn om de ontwikkelsessies te begeleiden.''

Effectiever werken door structureel borgen van vitaliteit

Ook de teams zijn enthousiast: “We kunnen in ons team effectiever werken als we duurzame inzetbaarheid en vitaliteit structureel borgen binnen Carintreggeland en er blijvend aandacht aan besteden”. Kees: ''Ik ben het daar helemaal mee eens. Door met eigen mensen te werken haal je aandacht en kennis binnenshuis. Wat verder helpt is de ondersteuning van de managers die achter deze aanpak staan. Zij hebben zelf ook een ontwikkelsessies gehad en weten dus waar het over gaat.''

Het zou mooi zijn als meer organisaties gaan werken aan krachtige teams door eigen mensen in te zetten voor teamontwikkeling. Dat is niet alleen goed voor de teams, maar ook een uitdagende ontwikkelstap voor medewerkers.

Lees meer over de aanpak bij Carintreggeland

Een beschrijving van de waardevol Werken aanpak van Carintreggeland is te lezen in de slotpublicatie van Wendbaar aan het Werk (pagina 20 en 21), of klik op de onderstaande afbeelding.

Wil je meer informatie?

We vertellen je graag meer over onze aanpak en oplossingen. Neem contact met ons op via info@bewegenwerkt.nl of 085 073 33 00.