Vitaliteitscheck voor medewerkers van Graafschap College

Vitaliteitscheck

Een vitale organisatie met vitale medewerkers, dat is een belangrijk doel voor het Graafschap College. Om dit te bereiken biedt Graafschap College haar medewerkers diverse vitaliteitsactiviteiten aan. Eén van deze activiteiten is de Vitaliteitscheck van Bewegen Werkt.

Om medewerkers inzicht te geven in eigen vitaliteit en gezondheid biedt Graafschap College haar medewerkers de mogelijkheid om deel te nemen aan een Vitaliteitscheck. Medewerkers die benieuwd zijn naar de eigen vitaliteit of juist een advies op dat gebied willen kunnen zich inschrijven voor de Vitaliteitscheck.

De Vitaliteitscheck

De Vitaliteitscheck bestaat uit een vragenlijstonderzoek met de Monitor Duurzame Inzetbaarheid (MoDI) en een Health Check. Met de MoDI wordt gevraagd naar werkvermogen, werkomstandigheden, emotionele werkbelasting en werkbeleving. De deelnemer kan met het individuele rapport direct aan de slag. In de aansluitende Health Check worden fysieke metingen uitgevoerd en direct met leefstijladviseur Anita Plat besproken.

In het afgelopen jaar, met veel corona maatregelen, hebben we geregeld contact gehad met projectleider Gerdy Hoornenborg van het Graafschap College voor de uitvoering van de activiteiten. In mei en juni konden de activiteiten starten.

Evaluatie

Voor de zomervakantie hebben de eerste medewerkers deelgenomen aan de Vitaliteitscheck.

  • Alle 21 deelnemers geven aan dat zij de Vitaliteitscheck aan een ander aanbevelen.
  • 90,5% geeft de Vitaliteitscheck het cijfer 8 of hoger.
  • En hetzelfde percentage geeft aan een nieuw inzicht in de eigen leefstijl te hebben gekregen.

Deelnemers geven ook aan dat ze direct met de uitkomsten aan de slag kunnen. Zo geeft een medewerker aan: ‘Ik heb een goede stok achter de deur om meer te bewegen en op mijn eetgedrag te letten.’

Vervolg

Ook komend schooljaar krijgen medewerkers van het Graafschap College de mogelijkheid om gebruik te maken van de Vitaliteitscheck.

Wil je meer informatie?

We vertellen je graag meer over onze aanpak en oplossingen. Neem contact met ons op via info@bewegenwerkt.nl of 085 073 33 00.