Chris Havelaar

Bewegen Werkt coach
Chris.Havelaar@bewegenwerkt.nl
Volg mij op LinkedIn

Wie ben ik?

Ik ben Chris Havelaar en werkzaam bij Bewegen Werkt als leefstijl- en beweegcoach in de gemeenten Elburg, Nunspeet en Oldebroek. In mijn functie verzorg ik allereerst beweeglessen in groepen van 10-15 deelnemers, die zich bevinden in een uitkeringssituatie. Het doel is om deze doelgroep letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen en daarmee de afstand te verkleinen richting de arbeidsmarkt. Het programma bestaat uit beweeglessen, gezamenlijke pauzes, gezamenlijk verplaatsen en theorielessen over een gezonde leefstijl. In de regel zie ik terug dat praktisch iedere kandidaat stappen maakt in zijn of haar hoofd, hart en lichaam en daarnaast stappen maakt op de participatieladder.

Wat drijft mij?

Ik geloof dat er altijd wel een reden is om positief te denken en dat er altijd een weg omhoog is, ook al maak je allerlei nare situaties mee in je leven. Dit kan doorwerken in zowel je privé als in je werk. Daarbij probeer ik zelf enerzijds als voorbeeld te dienen ten aanzien een gezonde leefstijl en het bijbehorende gedrag. Ik kan daarbij enthousiasmeren, motiveren, spiegelen, uitlokken, uitdagen, begrenzen en meer. En daarbij uiteraard ook zelf in beweging zijn en leergierig blijven.

In eerste instantie zal ik daarin deelnemers meenemen voor zover dat nodig is, om vervolgens zo snel mogelijk het stuur aan de deelnemer te geven en te coachen in het proces van zelfstandigheid, zelfredzaamheid, pro-activiteit etc. Tot slot vind ik het fantastisch als de kandidaten uiteindelijk zichzelf verbazen in wat ze allemaal wel kunnen, ondanks hun problemen en beperkingen.

Mijn favoriete manier van ontspannen? Met mijn vrouw en of kinderen buiten bezig zijn en in beweging zijn. Dat kan een fietsritje naar de volkstuin zijn, maar ook een boswandeling die we combineren met tikkertje doen.