Coaching op Leefstijl (CooL)

Met Coaching op Leefstijl (CooL) werken volwassenen aan hun leefstijl, gezonder eten en duurzame gedragsverandering. Het doel is overgewicht te verminderen.

Onze aanpak

Wij hebben Coaching op Leefstijl (CooL) binnen een aantal projecten geïntegreerd in het Bewegen Werkt beweegprogramma. Dit betekent dat de Bewegen Werkt coach is opgeleid tot leefstijlcoach (BLCN) en aanvullend de CooL opleiding heeft gevolgd. Het CooL-programma maakt onderdeel uit van de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) en is een goed beschreven en effectief programma.

De gecombineerde aanpak van het Bewegen Werkt programma met CooL, is zo opgezet dat onze deelnemers alle onderdelen van CooL doorlopen. In een periode van 2 jaar werken we stapsgewijs aan het verbeteren van het leefpatroon om zo een duurzame verandering van de leefstijl te realiseren. Met als uiteindelijke doel het bewerkstelligen van gewichtsverlies, het verbeteren van de lichamelijke fitheid, het realiseren van gezondheidswinst en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering moet de deelnemer voldoen aan de volgende eisen:

Leeftijd 18 jaar of ouder

  • met overgewicht (BMI 25-30) en met (matig) verhoogd risico op cardiovasculaire aandoeningen en diabetes mellitus 2 of
  • met obesitas (BMI ≥30) en
  • met voldoende motivatie om het complete CooL-programma te doorlopen (ter beoordeling van verwijzer en leefstijlcoach).

Deelname is enkel mogelijk na doorverwijzing van de huisarts of praktijk ondersteuner.

Onze specialisatie

We hebben ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van bijstandsgerechtigden. Onze coaches kennen de uitdagingen waar deze doelgroep mee te maken heeft als geen ander en coachen hen hierin.

CooL in de praktijk

Bewegen Werkt zoekt de samenwerking met name door met zorggroepen ter doorverwijzing van deelnemers. Een voorbeeld van een Bewegen Werkt beweegprogramma waarbij wij de CooL hebben geïntegreerd is het gecombineerde Bewegen Werkt en CooL project in de gemeente Den Haag.

Waar is deelname mogelijk?

We hebben de CooL geïntegreerd in het Bewegen Werkt beweegprogramma in Den Haag en Amsterdam. Houd onze website in de gaten, er volgen binnenkort meer locaties.

Onze coaches

De onderstaande coaches zijn gecertificeerde leefstijlcoaches, zij zijn aangesloten bij de BLCN (beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland).

Chris Havelaar Bewegen Werkt coach
Karin Leferink Bewegen Werkt coach
Nick Kramer Bewegen Werkt coach
Robert Boldewijn Bewegen Werkt coach
Sandra van der Vlerk Bewegen Werkt coach

Neem contact op

Wil je informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.