Fietslichtjesparade Den Haag wederom groot succes

Den Haag verlicht in donkere tijden

Afgelopen maand vond de Fietslichtjesparade in Den Haag plaats. Een verlichte stoet van fietsers, jong en oud, fietste door het Haagse centrum. Buurtsportcoach Jimmy Gabriel was een van de medeorganisatoren en zorgde ervoor dat de deelnemers een geweldige, sfeervolle avond beleefden.

Vierde editie

Met talrijke prachtig versierde fietsen, voorzien van brandende, knipperende en kleurrijke lampjes, kende de Fietslichtjesparade een geslaagde vierde editie. Deelnemers en toeschouwers werden daarnaast voorzien van muziek en warme chocolademelk. De parade vond al eerder plaatst in 2021, 2022 en 2023. Met dit gratis toegankelijke initiatief hopen Jimmy (Bewegen Werkt) en Marcel (Den Haag Fietst) uiteindelijk meer Hagenaars op de fiets te krijgen met daarbij de reminder om 's avonds je verlichting aan te zetten. Dankzij de Fietslichtjesparade wordt deze boodschap extra overgebracht en kunnen deelnemers en toeschouwers genieten van het gezamenlijk licht brengen in deze donkere tijden.

Pimp your bike

Deelnemers hadden voor de fietstocht de mogelijkheid om hun fiets gratis (verder) te versieren tijdens de workshop 'Pimp Your Bike'. Tijdens de workshop konden deelnemers met behulp van de aanwezige spullen alles eraan doen om de fiets zo mooi mogelijk te pimpen. ''Zelfs de ouderen werden competitief'', lacht Jimmy.

Steeds populairder

Jimmy, buurtsportcoach in Zuidwest is hartstikke blij met de Fietslichtjesparade in ‘zijn wijken’. ''Bewegen is essentieel voor een goede gezondheid en fietsen draagt daar aan bij. De parade laat zien dat bewegen en plezier hand-in-hand gaan.''

Het is te zien dat de parade steeds bekender wordt in Den Haag; ieder jaar doen er meer deelnemers dan het jaar ervoor. Fiets jij volgend jaar ook mee?

📸: Valerie Kuypers
📸: Valerie Kuypers

''Bewegen is essentieel voor een goede gezondheid en fietsen draagt daar aan bij. De parade laat zien dat bewegen en plezier hand-in-hand gaan''