Advies

Een bewezen effectieve aanpak gericht op gezondheidsbevordering

Wil je binnen jouw organisatie aan de slag met vitaliteit maar weet je niet hoe je dit het best kan pakken? Onze adviseurs ondersteunen in het gehele traject van adviseren, ontwikkelen, organiseren en/of evalueren van het vitaliteitsbeleid.

Methode

Onze adviseurs werken volgens de 7-stappenmethodiek van Wynne en Clarkin (1992). De 7-stappenmethodiek is een bewezen effectieve en projectmatige aanpak gericht op gezondheidsbevordering. Afhankelijk van de wensen en behoefte binnen jouw organisatie ondersteunen onze adviseurs op één of meerdere stappen binnen deze methodiek. De 7 stappen:

 1. Draagvlak creëren
 2. Structuur bouwen
 3. Behoeften en noodzaak analyseren
 4. Ontwikkelen & plannen
 5. Activiteiten uitvoeren
 6. Evalueren
 7. Verankeren

Naast de 7-stappen methodiek wordt gebruik gemaakt van een tweede wetenschappelijk onderbouwde methodiek, namelijk het Huis van Werkvermogen. Aan de hand van het Huis van Werkvermogen wordt inzicht verkregen in gezondheid, competenties, waarden en arbeid/werk van de organisatie, het team of de individuele medewerker.

Begeleiding

De begeleiding wordt uitgevoerd door adviseurs van Bewegen Werkt. Onze adviseurs hebben een hbo- of wo- achtergrond en geruime ervaring in het adviseren en begeleiden van organisaties.

Resultaat

Het resultaat van de 7-stappenmethodiek is dat de gezondheid bevorderende activiteiten aansluiten bij overige HR-activiteiten en bij behoeften en noodzaak binnen de organisatie. Onderzoek onder 1500 organisaties laat zien dat de kans op succes vergroot wordt door de aanpak volgens de 7-stappenmethodiek. De effecten zijn:

 • Gezondheidswinst onder werknemers
 • Verhoogde productiviteit
 • Verminderd verzuim
 • Verbeterde leefstijl
 • Toegenomen motivatie

Onderzoek laat tevens een ROI (Return on Investment) zien van 1 op 2,5 tot zelfs 1 op 10 (Aldana, 2001).