Sangeeta van der Meer

Buurtsportcoach
sangeeta.vandermeer@bewegenwerkt.nl
Volg mij op LinkedIn

Wie ben ik?

Mijn naam is Sangeeta van der Meer en sinds juli 2023 ben ik werkzaam als buurtsportcoach in Scheveningen. Sport en bewegen speelt in mijn leven een belangrijke rol. Eigenlijk ben ik altijd wel bezig met sport, zowel tijdens mijn werk als in mijn vrije tijd.
In mijn vrije tijd ben ik veel op de surfplank en op de zeilboot te vinden, daarnaast doe ik aan skeeleren, squashen, crossfit en salsa dansen.
Naast mijn werk bij BewegenWerkt geef ik ook nog 5 uurtjes per week les in de sportschool

Wat doe ik bij Bewegen Werkt?

Als buurtsportcoach ga ik ervoor zorgen dat de inactieve bewoners van Scheveningen op wat voor manier dan ook gaan bewegen. Ik ga me richten op de kwetsbare doelgroepen waarvoor sporten niet zo vanzelfsprekend is omdat zij er bijvoorbeeld geen budget voor hebben.

Wat drijft mij?

Sport en bewegen hebben een heleboel voordelen die ik zelf kan ervaren, en ik wil dat iedereen deze voordelen kan ervaren. Want behalve dat het goed is voor je lichaam, draagt bewegen ook bij aan een gezonde geest en kan sport verbinden waardoor het kan helpen tegen eenzaamheid.
Ik krijg er dan ook ontzettend veel energie van als ik mensen zover kan krijgen dat ze de stap gaan zetten om te bewegen.

Mijn favoriete manier van ontspannen? Door het water op te zoeken. Als de omstandigheden goed zijn duik ik met mijn surfboard de zee in voor een goede surfsessie. Als dit niet kan, dan probeer ik een zeiltochtje te maken of ga ik er met mijn sup op uit.