Mike Wennink

Bewegen Werkt coach
mike.wennink@bewegenwerkt.nl
Volg mij op LinkedIn

Wie ben ik?

Ik ben Mike Wennink, werkzaam vanaf 2006 bij Bewegen Werkt. Na mijn MBO en HBO studies heb ik de eerste jaren veel ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen in de participatiewet. Ik gaf vaak training en begeleidde en coachte zoals het in de boeken stond beschreven, MAAR, ik heb gemerkt dat ik nu werk vanuit ervaring. Daarbij toegevoegd gebruik ik mijn gevoel en empathie, door goed te kunnen aansluiten bij de deelnemer vanuit een accepterende en luisterende situatie.

Wat is mijn manier van werken?

Met elke deelnemer stem ik één of meerdere doelen af, die zich bovenaan de trap bevinden. We zetten stappen naar boven, waarbij elke trede een fundament vormt voor de volgende stap. Elke stap voorwaarts kent belemmeringen. Die obstakels en uitdagingen gaan we aan op weg naar klein nieuw succes. Soms is het nodig om op elke trede even op adem komen, nieuwe plannen te maken, een stapje terug zetten om vervolgens weer te kunnen overwinnen. Met het einddoel in zicht komen we dichterbij, raken we meer gemotiveerd en krijgen we meer vertrouwen in eigen kunnen en komen we stap voor stap boven aan de trap.

Wat drijft mij?

Mijn passie Bewegen aan hen doorgeven voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Bewust “bewegen” mogelijk maken voor iedereen. Zo kunnen mensen door middel van zelf bewegen de essentie van gezondheid en welzijn, goed en prettig functioneren weer oppakken, zodat de basis is gelegd om weer deel te kunnen gaan nemen aan de maatschappij. Door middel van (leefstijl)coaching, het vertrouwen winnen, je veilig voelen en om weer plezier te beleven aan bewegen, heb ik ervaren dat veel mensen uit hun comfortzone gestapt zijn en de stap richting re-integratie weer hebben gemaakt.

Werk inhoudelijk doet het me plezier als mensen met een glimlach weer naar huis gaan. Dat het lukt om soms letterlijk uit de gedachte te stappen doordat ze zich een bepaald tijdsbestek hebben gefocust op het lichaam, zodat de dopamine zijn werk heeft kunnen doen.

Mijn favoriete vitaliteitsmomentje? Op de mountainbike stappen en mezelf uitleven in het bos.