Jacqueline van den Bosch

Allen Carr-trainer
Jacqueline.vandenBosch@bewegenwerkt.nl
Volg mij op LinkedIn

Jacqueline van den Bosch (1970) stopte in 1997 definitief met roken, dankzij het boek en de training van Allen Carr’s Easyway©. In 2000 startte ze als gecertificeerd trainer haar praktijk volgens deze methode. In 2009 vervolgde ze de werkzaamheden in dienstverband bij Bewegen Werkt. Sindsdien heeft ze aan ruim 10.000 mensen haar verhaal mogen doen.

Jacqueline vertelt

Als jonge puber begon ik te roken. Vies. Zoals de meeste van mijn leeftijdgenoten dat ook ervaarden. Hoesten. Draaierig. Niet zo slim ook, als je zware astma hebt. Niet dat rokers dom zijn, in tegendeel! Maar zonder het heldere inzicht van ex- kettingroker Carr, was ik waarschijnlijk nooit uit de geraffineerde nicotineverslaving ontsnapt. Of ‘die stomme, hardnekkige gewoonte’, zoals ik heel lang dacht.

Hoe mijn leven eruit zou zien als ik nog zou roken? Ik vind dat té afschuwelijk om me voor te stellen. Elke dag ben ik nog dankbaar voor die ommekeer in mijn leven. De COPD is er. Maar het gedoe van roken, er de héle tijd dwangmatig mee bezig moeten zijn, dát is gelukkig achter de rug. Hoewel.., ik word inmiddels al ruim 20 jaar betaald om over het onderwerp ‘stoppen’ of beter: ‘roken’ te praten. In trainingen en telefoongesprekken met rokers. En verder met iedereen die zich beroepshalve bezig houdt met het onderwerp. Maar das een stuk prettiger dan zelf roken, kan ik je vertellen!