Informatie en tips

Roken

In een sigaret zitten maar liefst 599 toegevoegde ingrediënten. Wist je dat er ook veel suiker in een sigaret zit?

Norm

Niet roken is de norm. Stoppen met roken heeft altijd zin. Na het stoppen met roken neemt het risico op hart- en vaatziekten snel af. Een jaar na het stoppen met roken is de kans op een hartinfarct en angina pectoris (pijn op de borst) al de helft kleiner. En na 15 jaar heb je evenveel risico als iemand die nooit heeft gerookt.

De meeste mensen weten wel dat roken grote nadelen heeft. Maar er zomaar mee stoppen? Dat is vaak lastig. Roken is een ernstige verslaving. Maar stoppen kan wel! Miljoenen Nederlanders zijn al blijvend gestopt.

Informatie en tips

  • Heb je besloten om te stoppen? Kies dan een stopdatum tussen nu en 4 weken! Het kan handig zijn om hierbij rekening te houden met momenten waarop je mogelijk veel stress hebt of gewend bent veel te roken. Je kunt er voor kiezen om je stopdatum na een mogelijk moeilijk moment te plannen.
  • Zijn er mensen in jouw omgeving die je zouden kunnen steunen bij het stoppen? Vraag dan of zij je willen helpen.
  • Zoek hulp. De training stoppen met roken van Allen Carr's Easyway kan je hierbij helpen. Allen Carr onderscheidt zich omdat de training niet ingaat op alle bekende gezondheidsredenen om te stoppen met roken. Die kennen rokers immers al. Alle redenen waarom je wél rookt, worden tijdens de training tegen het licht gehouden. Wij helpen om het verslavingsmechanisme te doorzien. Hierdoor wordt stoppen met roken vanzelfsprekend.

Handige websites

Wil jij werken aan een gezonde leefstijl?

Wij helpen je op weg met informatie en tips op het gebied van bewegen, roken, alcohol, voeding, slaap en ontspanning.