Veelgestelde vraag

Komt Bewegen Werkt in aanmerking voor vergoeding van de zorgverzekering?

Komt Bewegen Werkt in aanmerking voor vergoeding van de zorgverzekering?

Een onderdeel van het beweegprogramma valt onder de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Met deze leefstijlinterventie, die onder voorwaarden vergoed wordt door de basisverzekering, werken mensen aan hun leefstijl, gezonder eten en duurzame gedragsverandering. Het doel is overgewicht te verminderen. De vergoeding geldt daarom alleen voor mensen met overgewicht en een extra risicofactor of mensen met obesitas..

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Wij hebben de GLI binnen een aantal projecten geïntegreerd in het Bewegen Werkt beweegprogramma. Dit betekent dat de Bewegen Werkt coach is opgeleid tot leefstijlcoach en geaccrediteerd is om de zorg te declareren.

Daarnaast het is programma zo opgezet dat de deelnemers alle onderdelen van de GLI doorlopen binnen het programma. Wij maken gebruik van de Cool interventie. Cool staat voor COaching Op Leefstijl. In 8 maanden neemt de deelnemer deel aan 8 groepssessies en 4 individuele gesprekken.

GLI in de praktijk

Een voorbeeld van een project waarbij wij de GLI hebben geïntegreerd in het Bewegen Werkt beweegprogramma is de gemeente Den Haag. Lees meer >

Neem contact op

Wil je informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.