Beweegcoach Den Haag - kopie

Word jij onze nieuwe collega?

Bewegen Werkt is een sportieve organisatie die zich richt op het verbeteren van gezondheid, productiviteit, werkvermogen en leefstijl. Hierbij staat bewegen centraal. Bewegen Werkt is een dynamische organisatie, die erg betrokken is bij haar klanten en een persoonlijke aanpak heeft. Kenmerkend voor de organisatie is samenwerking van professionele en geschoolde medewerkers in een ontspannen en gezellige sfeer.

Wij zijn per 1 november 2020 op zoek naar een buurtsportcoach in Den Haag voor 7,6 uur per week.

Functieomschrijving

De buurtsportcoach richt zich op de doelgroepen die nog weinig sporten en bewegen. Je werkt samen met verschillende organisaties op het gebied van sport, bewegen en gezondheid (zorg, welzijn en sport) vanuit een gezamenlijke visie op bewegen en sporten. Het doel is dat de doelgroep structureel meer gaat bewegen (in groepsverband of individueel) waarbij plezier in bewegen en het bevorderen van een gezonde leefstijl centraal staat. De buurtsportcoach opereert in een duobaan samen met een collega buurtsportcoach in de wijk Bouwlust/Vrederust (Den Haag). In deze functie zal je zorg dragen voor administratieve afhandeling van taken, telefonisch contact leggen met betrokkenen, intakegesprekken voeren, het toeleiden en/of de eerste keer begeleiden van bewoners naar aanbieders en mogelijk activiteiten aanbieden aan bewoners die nog geen keuze kunnen maken voor een aanbieder.

Wat ga je doen

 • Voorlichting geven aan alle relevante betrokkenen.
 • Het coachen en begeleiden van buurtbewoners bij de uitvoering van sport- en bewegingsactiviteiten.
 • Toezien op een goede en veilige uitvoering van de activiteiten in het kader van de sport- en bewegingsactiviteiten.
 • Een situatie creëren waarin buurtbewoners kunnen ontspannen en bewegen en hen te stimuleren en te activeren werk te maken van de verbetering van hun conditionele en fysieke gesteldheid.
 • Organiseren en coördineren van nieuwe beweegactiviteiten
 • Het voeren van een sluitende administratie bij het volgen van deelnemers.

Functie-eisen

 • Afgeronde HBO opleiding op het gebied van sport en bewegen of Social Work
 • Goede administratieve vaardigheden (vaardig met Word, Excel (MS office) en Outlook)
 • Goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheden
 • 7,6 uur per week beschikbaar. Werkdagen en –tijden kunnen in overleg worden ingevuld (s ’avonds is ook een optie).
 • De functie kan ook door een student ingevuld worden (indien je al beschikt over een HBO diploma!)

Gorinchem (15,2 uur/ 0,4 fte per week) 

Je begeleidt een groep tot max. 15 personen die voornamelijk bestaat uit statushouders. Het gaat hierbij om een combinatie van bewegen, taal en coaching/PMT activiteiten. Het leren van de Nederlandse taal binnen de beweeglessen. Denk aan begrippen als onder, boven, naast, achter etc. i.c.m. beweegopdrachten, lidwoorden i.c.m. estafettes, woordenpuzzels etc. Bewegen is voor jou wel de hoofdmoot en daarbinnen ook coaching, maar we vergeten de taal dus niet daarin mee te nemen. Ongeveer 50% van de tijd is voor activiteiten met de groep, de rest is organiseren, voorbereiden, rapporteren, gesprekken voeren/overleggen en o.a. netwerken.   

Schiedam (7,6 uur per week/ 0,2 fte) 

Je werkt met groepen tot max. 15 mensen. De doelgroep heeft een afstand tot de arbeidsmarkt en varieert erg in belastbaarheid en leeftijd (18-60 jaar).   

Beweegactiviteiten, gezondheidsvaardigheden én coaching vormen de rode draad, zo werk je aan:   

 • herstelgedrag, motivatie, zelfvertrouwen en empowerment, maar ook aan opbouw van sociale contacten, structuur in dag- en weekritme en werknemersvaardigheden (allerlei competenties); 
 • je werkt met de groep aan BRAVO leefstijlitems en gedragstraining; 
 • tevens ben je naast de trainingen bezig met evalueren, organiseren, overleggen, verbinden met vervolgactiviteiten, evt. (helpen) zoeken naar vrijwilligerswerk en het rapporteren over de vooruitgang van de deelnemers in je groep. Dit rapporteer je aan de opdrachtgever en leg je vast in ons software systeem.

Kortom: verbeteren van het gezondheidskapitaal van vele mensen, daar wil jij een grote bijdrage aan leveren!  

Wij bieden

We bieden een plezierige en sportieve werkomgeving met mogelijkheden voor ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een baan met veel ruimte voor eigen inbreng. Uiteraard ook belangrijk: we bieden een salaris o.b.v. ervaring. Sta je aan het begin van je carrière dan start je met een salaris van €2200 op fulltime basis. Heb je meer werkervaring dan kan dit oplopen tot €3000,-.

Overige arbeidsvoorwaarden:

 • Telefoon en laptop
 • 25 vakantiedagen (bij fulltime dienstverband)
 • Deelname aan pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding bij > 10 kilometer afstand

Solliciteren

Heb je interesse in deze uitdagende functie stuur dan je CV en motivatiebrief voor 5 oktober naar: peno@bewegenwerkt.nl