Marike van Kalken

Gedragsveranderaar
Marike.vanKalken@bewegenwerkt.nl
Volg mij op LinkedIn

Wat houdt mijn functie in?

Ik werk aan gedragsverandering bij mens en organisatie, met name gericht op positieve energie, vitaliteit en inzetbaarheid.

Mijn werk(in)woorden: uitzoeken, onderzoeken, coachen, samenwerken, verbinden, kennis verspreiden, initiëren, coördineren, bespreekbaar maken, mogelijk maken. Zo heb ik met collega’s de Whitepaper Bewegen Werkt aan Positieve Gezondheid geschreven, ben ik vitaliteitcoach, geef ik workshops (bijvoorbeeld ‘Energiek door de overgang’) en trainingen (bijvoorbeeld ‘Coaching op vitaliteit’ voor coaches/leidinggevenden).

Manier van werken

Als coach laat ik de ander zoeken naar de diepere vraag en motivatie om gedrag te veranderen. Dat betekent veel luisteren en bevestigen wat al goed gaat. Motiverende Gespreksvoering, GROW, Sociale Psychologie, Positieve Psychologie, Appreciative Inquiry, Growmindset zijn mijn basis voor coaching.

Als onderzoeker word ik blij van het verbinden van (coach)praktijk en (wetenschappelijk)onderzoek door samenwerking met onderzoekers en collega’s en het uitwisselen van kennis. Samen leveren we meer kwaliteit.

Als gedragsveranderaar breng ik de coach en onderzoeker in mij samen. Samen met betrokkenen breng ik, met onderbouwde methodieken, in kaart wat (gewenst) gedrag beïnvloedt. Om dan passende technieken en interventies in te richten. En tot slot met voor- en nameting het effect vastleggen, waarna gericht vervolg mogelijk is. Zo brengen we nog meer positieve energie, vitaliteit en inzetbaarheid in Nederland!

De afwisseling in deze rollen en de vrijheid om mijn eigen agenda te bepalen houdt mij vitaal.

Mijn favoriete vitaliteitsmomentje is even lekker kletsen met… mijn man, een van mijn dochters, familie of vrienden. Het liefst tijdens een wandeling of sportmoment buiten.