José de Ruijter

Bewegen Werkt coach
José.deRuijter@bewegenwerkt.nl
Volg mij op LinkedIn

Wie ben ik?

Mijn naam is José de Ruijter en ik werk als beweegcoach bij Bewegen Werkt. Mijn achtergrond is divers: ik heb eerst Management, Economie en Recht gestudeerd, om vervolgens de opleiding Psychomotorisch therapie en Bewegingsagogie te studeren. Ik heb gewerkt als consulent werk en inkomen bij verschillende gemeentes en als psychomotorisch therapeut in de GGZ.

Wat drijft mij?

Wat mij beweegt is het verlangen om deze wereld een stukje mooier te maken. Dat komt naar mijn idee tot stand door verbinding; met jezelf, met de ander en met je omgeving. Het vormgeven hiervan is voor iedereen anders, en dat maakt het werken met mensen interessant voor mij. Hoe kan ik verbinding krijgen en mede mogelijk maken dat de ander weer verbindingen durft aan te gaan? Als een deelnemer dit weer kan, dan kan ik genieten van de successen die hiermee gepaard gaan. Dit kan bijvoorbeeld uitstroom naar een sport of een baan zijn; net wat bij een deelnemer past en waar hij of zij weer van gaat stralen!

Mijn favoriete manier van ontspannen? Dat verschilt elke keer weer; yoga, meditatie, of juist lekker hoepelen, dansen of zingen.