De Werkfit-aanpak van Bewegen Werkt

Voor UWV

Bewegen Werkt ondersteunt UWV in haar doel mensen met een uitkering werkfit te maken. Het Werkfit-traject bestaat uit individuele coaching en/of deelname aan het Bewegen Werkt beweegprogramma. Deze aanpak zorgt ervoor dat uitkeringsgerechtigden met gezondheidsbelemmeringen een veel grotere kans maken op het vinden van werk.

Doelgroep

Voor mensen met een UWV uitkering die door fysieke en/of mentale klachten belemmeringen ondervinden in de stap richting werk. Een voorwaarde is dat men niet (volledig) rolstoel gebonden is en dat men kan zien en horen. Reizen naar een groepslocatie is een vereiste.

Werkwijze en methode

We bieden beweeg- en spelvormen aan, gericht op verbeteren van de fysieke fitheid, de mentale weerbaarheid, vergroten netwerk en versterken van werk gerelateerde competenties. Naast de groepsactiviteiten vindt er individuele coaching plaats op gezondheid, leefstijl, competenties en de stap naar werk. Om gestelde doelen in beeld te houden, wordt er een tussenevaluatie en een driegesprek gepland. Het wordt afgesloten met een eindtest om de resultaten te meten.
Intensiteit: 35 – 40 uur per deelnemer

Locaties

Deelname aan deze groepsaanpak is mogelijk in de volgende gemeenten: Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Bronckhorst, Coevorden, Den Haag, Deventer, Emmen, Goor, Groningen, Hengelo, Oldenzaal, Zutphen, Zwolle.

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen en is bijgewerkt op 14-12-2018.

Geen locatie in de buurt?

Wanneer er geen locatie voor groepstrainingen in de buurt is, dan is het mogelijk om gebruik te maken van individuele coaching en training. Hierbij besteden we aandacht aan de thema’s: gezondheid, leefstijl, competenties en de stap naar werk in combinatie met fysieke trainingen.

Intensiteit: 35 – 40 uur per deelnemer

Samenwerking 2Work: Herstel & Werk

In Hengelo (ov) werken wij samen met 2Work. De focus ligt op mensen met een burn-out. Hierbij gaat het om het aanpakken van belemmeringen die het werk in de weg staan.

Samenwerking Baanplus: Bewegen naar Werk

In de stad Groningen werken wij samen met Baanplus. De focus ligt op mensen die de energie missen om de stap naar werk (weer) te maken. Gedacht kan worden aan klanten met overgewicht, depressie of een burn-out.

Neem contact op

Wil je informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.