Sportief Inburgeren

Terugkijken | Online bijeenkomst Sportief Inburgeren: wat werkt?

Op dinsdag 22 juni vond het online event Sportief Inburgeren plaats. Tijdens deze bijeenkomst hebben samen met sleutelpersonen Sali en Ghaith gesproken over de positieve impact van sport en bewegen op het inburgeringsproces. Hieronder lees je een terugblik.

Terugblik van het online event

Om 9.00 uur ging het event Sportief Inburgeren van start met een korte kennismaking en introductie. Jobjan Blonk (Bewegen Werkt) gaf sleutelpersonen Sali en Ghaith het woord. Sali en Ghaith vertelden over hun persoonlijke ervaring met inburgeren in Nederland.

Vervolgens gaf Arno Nienhaus (Bewegen Werkt) een korte toelichting op de manier waarop Bewegen Werkt in de afgelopen 5 jaar voor 19 gemeenten beweegprogramma’s voor statushouders heeft uitgevoerd en welke mogelijkheden wij bieden om gemeenten te ondersteunen in de diverse stadia van het inburgeringsproces.

Beweegcoach Pauline Zwart nam hem woord van Arno over en vertelde over onze ervaring vanuit de praktijk. Hoe bereik en motiveer je statushouders om deel te nemen aan activiteiten? Hoe houd je mensen gemotiveerd? En hoe ga je om met cultuurverschillen? Onze belangrijkste tips lees je terug in de sheets. Ze ging hierover ook in gesprek met Sali en Ghaith. Hoe hebben zij dit destijds ervaren? Beide vertelde over de positieve impact van sport en bewegen, over hun motivatie en ze gaven voorbeelden van passende activiteiten.

Tot slot heeft Pauline de deelnemers letterlijk in beweging gebracht met enkele leuke en leerzame beweegactiviteiten voor statushouders.

Downloads de presentatie en Q&A

Evaluatie

Het bijeenkomst werd door de deelnemers beoordeeld met een 4.3 (op een schaal van 1 tot 5). Op de vraag of deelnemers de bijeenkomst aanbevelen aan collega's werd gemiddeld een 8 gescoord (op een schaal van 1 tot 10).

Wij kijken met trots terug op dit geslaagde online event!

Neem contact op

Wil je informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.