Terugblik van het online event Positieve Gezondheid Werkt

Laatste nieuws

Op dinsdag 29 maart vond het online event Positieve Gezondheid Werkt plaats. Tijdens deze bijeenkomst hebben we samen met grondlegger van Positieve Gezondheid Leontien, Bewegen Werkt coach Sandra en ervaringsdeskundige Odiah gesproken over Positieve Gezondheid in de praktijk. Hieronder lees je een terugblik.

Terugblik van het online event

Om 9.00 uur ging het event Positieve Gezondheid Werkt van start met een korte kennismaking en introductie. Jobjan Blonk (Bewegen Werkt) Introduceerde het onderwerp en de sprekers.

Vervolgens gaf Leontien Hommels (Hommels & Brink) een korte toelichting op Positieve Gezondheid. Het ‘spinnenweb’ en Hoe zorg je voor veerkracht? Veerkracht naast tegenslag. In haar introductie gebruikte Leontien de metafoor van een schaaltje: vergroot je veerkracht door dit schaaltje te vergroten. Kies bijvoorbeeld voor verlangen.

Beweegcoach Sandra van der Vlerk nam het woord van Leontien over en vertelde over onze ervaring vanuit de praktijk. Doelstellingen binnen Bewegen Werkt sluiten aan op de 6 pijlers van Positieve Gezondheid.

Sandra ging hierover ook in gesprek met Odiah. Hoe heeft zij dit destijds ervaren? Het Bewegen Werkt programma heeft Odiah op verschillende manieren geholpen: gezond eten, structuur, weer naar buiten en zorgt zelfs voor vrijwilligerswerk. Na het programma is er nog steeds contact met andere mensen uit de groep.

De tip van Odiah? Doe het voor jezelf!

Vervolgens bracht Jobjan de deelnemers letterlijk in beweging met enkele leuke en leerzame beweegactiviteiten gericht op de 6 pijlers van Positieve Gezondheid.

Tot slot zijn deelnemers in tweetallen uiteen gegaan en met een gerichte vraag: wat ga jij vandaag doen? Onderstaande de leukste reacties:

Download hier de sheets van de presentatie

Evaluatie

Het bijeenkomst werd door de deelnemers beoordeeld met een 8 (op een schaal van 1 tot 10). Er zijn nieuwe inzichten opgedaan tijdens de bijeenkomst. Een voorbeeld? ‘Bedenk wat je belangrijk vindt en zorg voor positieve ervaringen’

Wij kijken met trots terug op dit geslaagde online event!