Terugblik Divosa Voorjaarscongres 2022

Op eigen wijze

Vorige week was het dan eindelijk zo ver! Het voorjaarscongres van Divosa. Dit jaar vond het congres plaats op donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli in het Gooiland Theater in Hilversum met als thema ‘Op eigen wijze’.

Jan Plat en Arno Nienhaus waren namens Bewegen Werkt aanwezig. Bij onze stand hebben zij congresbezoekers 'op eigen wijze' kennis laten maken met onze aanpak.

Op eigen wijze

De uitdagingen voor het sociaal domein zijn complexer dan ooit. Er liggen grote maatschappelijke opgaven waar gemeenten een hoofdrol in spelen: bestaanszekerheid, gezond leven en gelijke kansen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een nieuw regeerakkoord en straks de collegeakkoorden bepalen daarbij ons speelveld. Tegelijkertijd worden we geconfronteerd met de gevolgen van de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne. Ga er maar aan staan als leidinggevende in het sociaal domein. Het is tijd om scherpe keuzes te maken, aangepast aan lokale omstandigheden. Ieder doet dat op eigen wijze, maar we delen de verantwoordelijkheid.

Sprekers tijdens het Divosa voorjaarscongres waren onder meer Jet Bussemaker en Carola Schouten.

Vrolijk gekleurde eendjes

Bij onze stand hebben Jan en Arno congresbezoekers 'op eigen wijze' kennis laten maken met onze aanpak. Zo werden er met vrolijk gekleurde eendjes spellen gespeeld met de aanwezigen. Deelnemers maakten daarmee kans op een gratis teamuitje t.w.v. € 500,-.

En het gratis teamuitje gaat naar…

De winnaar van het gratis teamuitje is: Regina ten Have van werkleerbedrijf Fijnder. Regina, veel plezier met de prijs!