Sportief Inburgeren: een online event over de nieuwe Wet inburgering

6 oktober | 13.00 - 14.15 uur

Ben jij benieuwd hoe je sport en bewegen kan inzetten bij de inburgering van statushouders? Meld je dan aan voor de online bijeenkomst Sportief Inburgeren: Beweeg Mee!

Na het succesvolle online event Sportief Inburgeren in 2021 volgt op donderdag 6 oktober Sportief Inburgeren: Beweeg Mee! Tijdens deze gratis online bijeenkomst komen we met antwoorden op hoe je statushouders letterlijk in beweging brengt en houdt.

Wat kan je verwachten?

  • We gaan in gesprek met twee oud-deelnemers: zij delen hun persoonlijke verhaal over inburgeren in Nederland. Als geen ander weten zij wat werkt.
  • Onze ervaring en praktische tips: Hoe bereik en motiveer je statushouders om deel te nemen aan activiteiten? Beweegcoach Linda Broersma vertelt hierover en geeft praktische tips.
  • Tot slot geven we voorbeelden van oefeningen en beweegactiviteiten voor statushouders die zijn ontwikkeld.

Voor wie?

De bijeenkomst is voor beleidsbepalers, managers en klantmanagers van gemeenten die zich bezighouden met Volksgezondheid of in het sociaal domein (met de nieuwe Wet inburgering).

Datum en tijd

Donderdag 6 oktober van 13.00 tot 14.15 uur

Bewegen Werkt voor statushouders

In de afgelopen 5 jaar heeft Bewegen Werkt voor 19 gemeenten beweegprogramma’s voor statushouders uitgevoerd. Onder andere in Amsterdam, Bronckhorst, Krimpenerwaard, Zoetermeer en Oldenzaal. Inmiddels hebben we meer dan 350 statushouders begeleid.

> Lees meer over onze aanpak voor statushouders

Aanmelden

Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden. Na aanmelding ontvang je een e-mail met daarin de link voor deelname aan het event.