Persoonlijk ontwikkeladvies voor werkzoekenden

Laatste nieuws

Alle werkenden, werkzoekenden, ondernemers en zzp’ers in Nederland kunnen per 1 december kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Daarmee krijgt men zicht op de mogelijkheden die er zijn op de huidige arbeidsmarkt.

Door de coronacrisis verandert de economie fors. Werk wordt vaker digitaal uitgevoerd, er komen nieuwe banen bij en tegelijkertijd zijn er banen die verdwijnen. Het kabinet wil mensen helpen om zich aan te passen aan die nieuwe realiteit.

In het ontwikkeladvies krijgen mensen zicht op de arbeidsmarktkansen die er in deze crisis voor hen zijn. Ook kunnen loopbaanadviseurs mensen ondersteunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk. Gedurende het 4 uur durende traject maakt de deelnemer een ontwikkelplan, waarin acties staan die hij/zij kan ondernemen om beter voorbereid te zijn op de toekomst.

Ontwikkeladvies voor deelnemers aan het Bewegen Werkt programma

Voor werkzoekende deelnemers aan het Bewegen Werkt programma kan het ontwikkeladvies een verrijking zijn van het bestaande traject dat ze doorlopen. Actiepunten worden gelinkt aan doelen die zij tijdens programma stellen.

Begeleiding

De begeleiding is in handen van de Bewegen Werkt coach, in combinatie met een loopbaancoach. Wij werken samen met loopbaancoach Pep Degens.

Meedoen?

Van kandidaten die mee willen doen hebben we het volgende nodig: een kopie paspoort, e-mailadres en hoogst genoten opleiding. De deelnemers worden aangemeld bij het ministerie en krijgen een bevestiging met code voor deelname. Dat gebeurt na 1 december 2020.

Meer weten?

Bezoek de website van Hoe Werkt Nederland voor meer informatie over de regeling. Of neem contact met ons op via 085 073 33 00 of info@bewegenwerkt.nl.