Het laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

05 apr. 2020

Gratis webinars voor gemeenten en UWV

Vanwege de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus, kunnen onze coaches op dit moment niet fysiek in actie komen. Daarom bieden wij mogelijkheden van coaching op afstand, iets dat in deze tijd wellicht extra hard nodig is. Zo heeft corona er toe geleid dat we een aantal mooie en nieuwe ideeën hebben ontwikkeld. Deze ideeën delen wij graag met jou!
Lees meer
16 mrt. 2020

Bewegen Werkt anticipeert op Corona met aanpassing programma's

Het Corona virus heeft een grote impact op onze maatschappij en daarmee ook op alle programma's die Bewegen Werkt draait voor gemeenten en UWV. De maatregelen van zondag 15 maart betekenen dat sportlocaties/accommodaties waar we gebruik van maken hun deuren sluiten. Fysiek is het dus niet meer mogelijk en ook niet meer wenselijk bij elkaar te komen. Maar we zouden Bewegen Werkt niet zijn, als we geen manieren vinden om toch in beweging te blijven! Lees hieronder hoe Bewegen Werkt in elk geval tot 6 april aanpassingen maakt in haar programma's voor gemeenten en UWV.
Lees meer
19 nov. 2019

Terugblik Bewegen Werkt Congres 2019

Op dinsdag 5 november vond het Bewegen Werkt Congres 2019 plaats. Een groep van ruim 75 deelnemers vanuit diverse gemeenten verzamelden zich aan het begin van de middag bij Nieuw Salem in Driebergen. Na een lunchwandeling ging het programma van start. Benieuwd naar de inhoud van de bijeenkomst? Lees hier de terugblik.
Lees meer
20 aug. 2019

Gezondheidsverbetering vergt een intensieve begeleiding

Het verschil in levensverwachting tussen laag- en hoogopgeleide mensen is erg groot. Dat is niet met simpele maatregelen weg te werken. Laagopgeleide leeft korter en in slechtere gezondheid’ was de kop boven een artikel in deze krant vorige week.
Lees meer
09 jul. 2019

Eerste twintig werkzoekenden tekenden maandag 8 juli bij Extend voor hun 13 weken durende werk-fit traject

Maandag 8 juli vond, in De Parel, het bedrijfsrestaurant van SOWECO-Extend, de kick-off plaats van het project waarin uiteindelijk 60 werkzoekenden aan een baan in de logistiek worden geholpen.
Lees meer
30 mei 2019

CBS: Lichte daling aantal rokers

Vanaf 31 mei - Wereld Niet Roken dag – is de stoppen met roken training van Allen Carr’s Easyway opgenomen in de basisverzekering van zorgverzekeraar Menzis!
Lees meer
29 mei 2019

Terugblik 14 mei

Op dinsdag 14 mei vond de open dag van het Bewegen Werkt beweegprogramma voor statushouders plaats. Een groep van ruim 20 deelnemers vanuit diverse gemeenten verzamelden zich bij DeetosSnel in Dordrecht. Na een gezamenlijke lunch ging het programma van start. In dit artikel blikken we terug op de bijeenkomst.
Lees meer
19 apr. 2019

Introductie van nieuwe gesprekstechniek: Appreciative Inquiry

De Bewegen Werkt coaches hebben deelgenomen aan een training ‘Appreciative Inquiry’, beter vertaald als ‘Waarderend Onderzoek’. In de training hebben de coaches kennis gemaakt met het effect van positieve vragen stellen en te focus op successen uit het verleden.
Lees meer
07 mrt. 2019

Sportieve inburgering: hockeyen om te integreren

Vorige maand plaatste Tubantia een artikel over het pilotproject Sportieve inburgering voor statushouders in Oldenzaal. In dit artikel vertelt deelnemer Joshua Sliwo (55) over zijn ervaring met Sportieve inburgering.
Lees meer