Online-training ‘Gezond eten, bewegen en leven’ opnieuw van start in gemeente Molenlanden

Laatste nieuws

Inwoners van gemeente Molenlanden kunnen vanaf vrijdag 5 maart weer deelnemen aan de online-training ‘Gezond eten, bewegen en leven’. In acht weken wordt gewerkt aan een vitaler leven, onder begeleiding van een ervaren diëtist en vitaliteitscoach. De training bestaat uit acht online bijeenkomsten. Deelname is gratis.


Steuntje in de rug

Sinds 2019 geeft Bewegen Werkt de training ‘Gezond eten, bewegen en leven’ in de gemeente Molenlanden. ‘In deze training werken we samen met een diëtist. Ook maken we kennis met GIGA Molenlanden, de beweegcoaches van de gemeente’, aldus vitaliteitscoach Hanneke van den Boogaard. ‘Het zetten van de stap naar een gezonde leefstijl is niet altijd gemakkelijk’, vervolgt Hanneke.

‘Juist in deze tijd, is het extra belangrijk aan je gezondheid te werken. Het valt niet altijd mee om dat alleen te doen. Eerdere trainingen laten zien dat werken aan gezondheid in groepsverband deelnemers een positieve boost geeft. Wie dit wil doen is van harte welkom.’

Online programma

‘Omdat we nu niet fysiek bij elkaar kunnen komen – vanwege de maatregelen rondom corona - bieden we de training nu online aan’, vervolgt Hanneke.

‘We geven informatie, tips, adviezen en (beweeg)oefeningen waar je thuis mee aan de slag kunt. Ook ontvangen deelnemers een aantal extra’s: een persoonlijk voedingsconsult, een één op één coaching-sessie en een beweegadvies op maat. We zetten digitale middelen in om als groep met elkaar verbonden te blijven, ook tussen de bijeenkomsten door.’

Voor wie?

Alle inwoners van de gemeente Molenlanden kunnen zich tot uiterlijk 3 maart aanmelden.

Hanneke: ‘Er kunnen verschillende redenen zijn om mee te doen. Zoals het krijgen van tips om opnieuw in beweging te komen, gezonder te eten en gewichtsverlies. Of gewoonweg de steun en gezelligheid van een groep bij het behalen van je gezondheidsdoelen. Natuurlijk mag de motivatie niet ontbreken om écht iets aan je leefstijl te willen veranderen.’

Meer informatie en aanmelden

De gratis training ‘Gezond eten, leven en bewegen’ bestaat uit acht online bijeenkomsten, op vrijdagochtend van 9.00 tot 10.45 uur. De training begint op vrijdag 5 maart.

Aanmelden of meer informatie? Mail naar Hanneke van den Boogaard: Hanneke.vandenBoogaard@bewegenwerkt.nl of bel 06 11 03 92 96.