Nationaal Beweegfestival 2023

Bewegen Werkt was op uitnodiging van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aanwezig en standhouder op het Nationaal Beweegfestival, in de prachtige en sportieve omgeving van Omnisport te Apeldoorn.

Tijdens het Beweegfestival stond de vraag: ''Bewegen naar de ideale toekomst’, maar hoe ziet die toekomst er dan uit en hoe komen we daar?'' centraal. In een perfecte toekomst is het belangrijk dat we plekken hebben waar het veilig is om te bewegen. Ook zouden werkgevers moeten aanmoedigen dat hun werknemers actief reizen, zoals lopen of door de fiets te pakken. En kinderen zouden genoeg tijd moeten hebben om te spelen, zowel op school als daarbuiten. Iedereen, dus de overheid, organisaties en mensen zelf, moet meedoen door hun verantwoordelijkheid te nemen om deze veranderingen te laten gebeuren.


Vanuit de Beweegalliantie start dit jaar een nieuwe cirkel binnen de setting 'Werk' om het bewegen op de werkvloer te stimuleren. Jan Plat gaat deze cirkel leiden. Het doel van de cirkel is om een aanpak te ontwikkelen die ertoe leidt dat bewegen binnen teams zelf wordt gestimuleerd met beweegambassadeurs.

Op 1 november (10.00-13.00) vindt de eerste bijeenkomst plaats op Nationaal Sportcentrum Papendal.
Wilt u meer informatie of zich aanmelden voor de eerste bijeenkomst? Neem dan een kijkje op Bewegen begint op de werkvloer

Tijdens het Beweegfestival spraken wethouder Fotigui Camara van de Gemeente Den Helder, demissionair minister voor langdurige sport & zorg Conny Helder, Niels Meijer van de Johan Cruijff Foundation en voormalig topsporter en voorzitter Beweegalliantie Carl Verheijen in een panel over het belang van bewegen voor jong & oud. Daarnaast kwam ook muzikant Tim Krol langs met een inspirerend persoonlijk verhaal en waren er verschillende deelsessies en powersessies gedurende de dag om bewegen te stimuleren. Benieuwd naar een sfeerimpressie van de dag? Bekijk dan hieronder de aftermovie!