Laatste nieuws

Introductie van nieuwe gesprekstechniek: Appreciative Inquiry

De Bewegen Werkt coaches hebben kennisgemaakt met ‘Appreciative Inquiry’, beter vertaald als ‘Waarderend Onderzoek’. Appreciative Inquiry is een verandervisie en –strategie met als uitgangspunt dat een persoon of organisatie zich positief ontwikkelt. Het onderscheid zich van traditioneel verandermanagement door zich te richten op het aanboren en verder uitbouwen van bestaande krachten, in plaats van het oplossen van problemen.

Alles wat je aandacht geeft groeit

Operationeel directeur Erwin Lankhorst legt uit waarom deze gesprekstechniek goed past bij het coachen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: ''Vanuit de positieve psychologie is duidelijk dat alles wat je aandacht geeft groeit. Dus sturen wij in onze methodiek waar het maar kan op de positieve gedachten! Wij zagen al jaren in onze programma’s dat deze, door ons gekozen, insteek werkt. Appreciative Inquiry is een onderbouwing van onze positieve aanpak. Het sluit perfect aan.’’

Tijdens de training hebben de Bewegen Werkt coaches 'waarderende gesprekken’ gevoerd en zijn zelf actief aan de slag gegaan met het bedenken van werkvormen die aansluiten op deze positieve benadering. Er zijn mooie ideeën met elkaar bedacht, uitgewisseld en geoefend! De praktische kennis en creativiteit van de coaches kwam hierbij goed van pas en de technieken kunnen de komende tijd worden toegepast en eigen worden gemaakt in de begeleidingstrajecten.

Nieuws 19

“Positieve vragen leiden tot positieve beelden, positieve beelden  leiden tot positieve acties.” - David Cooperrider

Neem contact op

Wil je informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.