Het mes snijdt aan twee kanten in gemeente Zaanstad

Laatste nieuws

Voor de kerstvakantie is er in Wijkcentrum de Poelenburcht in Zaanstad een begin gemaakt met het verzorgen van lunches voor basisscholen. Onder de naam de Broodjesfabriek worden broodjes gesmeerd voor kinderen van basisscholen. De coördinatie van de Broodjesfabriek ligt in handen van medewerkers van DOCK.

Deelnemers Bewegen Werkt aan de slag bij de Broodjesfabriek

Gemeente Zaanstad heeft dit opgezet nadat bleek dat steeds meer kinderen geen of te weinig eten meehebben naar school. Zogenoemde A-scholen, deze scholen staan in wijken met hoger risico op onderwijsachterstand.

Voor het betere smeerwerk werden nog vrijwilligers gezocht. Daarvoor kon het Sociaal Wijkteam Zaandam Poelenburg mede een beroep doen op de uitgestroomde vrijwilligers van het Bewegen Werkt programma.

Na een periode van 18 weken, waarin de deelnemers van Bewegen Werkt in een twee wekelijks beweegprogramma werden begeleid, konden een vijftal deelnemers direct aan de slag als vrijwilliger bij de Broodjesfabriek.

Op deze manier houden de deelnemers de opgedane vaardigheden en ervaring vast en waar zij niet alleen zelf van profiteren, maar ook de hele wijk.

Broodjesfabriek