Snelle actie van Bewegen Werkt

Bewegen Werkt anticipeert op Corona met aanpassing programma's

Het Corona virus heeft een grote impact op onze maatschappij en daarmee ook op alle programma's die Bewegen Werkt draait voor gemeenten en UWV. De maatregelen van zondag 15 maart betekenen dat sportlocaties/accommodaties waar we gebruik van maken hun deuren sluiten. Fysiek is het dus niet meer mogelijk en ook niet meer wenselijk bij elkaar te komen. Maar we zouden Bewegen Werkt niet zijn, als we geen manieren vinden om toch in beweging te blijven!

Lees hieronder hoe Bewegen Werkt in elk geval tot 6 april aanpassingen maakt in haar programma's voor gemeenten en UWV.

Activiteiten komende 3 weken

Wij vinden het belangrijk dat mensen in deze tijden ‘aangelijnd’ blijven. En niet ineens ‘losgelaten’ worden. Juist omdat onze deelnemers een kwetsbare doelgroep betreft, die erg terug kunnen vallen wanneer we het programma On Hold zouden zetten. Met coaching en opdrachten op afstand verwachten we dat we terugval kunnen voorkomen. Het geeft ook een nieuwe ‘twist’ aan het programma, wat ook verfrissend is. Juist in deze tijd is verbinding houden met mensen van belang ook om stress te reduceren.

We zijn al gewend om onze deelnemers op afstand te coachen. Dit willen we gaan intensiveren. Feitelijk betekent dit dat we de komende 3 weken niet fysiek bij elkaar komen, maar wel het programma continueren. Dit doen we o.a. door gebruikmaking van telefoon, face-time, mail en whatsapp. De Bewegen Werkt coach zal de mensen vanaf een afstand blijven begeleiden en coachen. Door iedere week telefonisch contact te onderhouden met iedere deelnemer. Daarnaast krijgen de deelnemers beweegopdrachten (mimimaal 30 minuten beweging per dag).

Dit zullen wat andersoortige opdrachten zijn, dan die we in de sporthal of de fitnessruimte kunnen bieden, maar daarom niet minder waardevol. Er zijn 1000 manieren om in beweging te komen, naast het naar de sportschool gaan. Hier zullen de opdrachten de komende 3 weken op gericht zijn. U kunt bijvoorbeeld denken aan opdrachten die betrekking hebben op zelfzorg, een thema dat bij veel deelnemers van het traject een aandachtspunt is. Bijvoorbeeld een uur de tijd nemen om op te ruimen in huis en overtollige spullen naar de kringloop te brengen. Of, in de tuin werken, of een ander helpen in zijn of haar tuin. Waar mogelijk zal de stap naar werk / participatie aan bod komen. Wij gaan deelnemers hierin ondersteunen en begeleiden.

We zullen de mensen o.a. helpen en ondersteunen in het aanleren van een regelmatig dag- en weekritme, waarin bewegen, leefstijl en ontspanning een onderdelen zijn.

Rapportage

Ervaringen, reacties van deelnemers zullen we rapporteren. Deze informatie maakt onderdeel uit van de communicatie en evaluatie zoals u dat van ons binnen het bewegen Werkt programma gewend bent.

Richtlijnen RIVM

We volgen de berichtgeving van het RIVM nauwlettend. Als er grote wijzigingen zijn zullen we daar op anticiperen en gehoor geven aan de gestelde (nieuwe) richtlijnen.

Mochten er naar aanleiding van dit bericht vragen zijn, neem dan gerust contact op.